Bağışlarınız Gıda Bankası ile ihtiyaç sahiplerine ulaşsın

Yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde fitre ve zekâtlarınızı Silivri Gıda Bankası'na erzak olarak bağışlayarak, Silivri'de yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Bağışlarınız Gıda Bankası ile ihtiyaç sahiplerine ulaşsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın 12 ayı ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ücretsiz gıda yardımı ulaştıran Silivri Gıda Bankası, yaklaşan Ramazan ayı için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın birçok belediyeye örnek olan, geliştirilen teknolojik sistemle gerçek ihtiyaç sahiplerine hiçbir ayrım yapmadan ulaşarak umut ışığı olan projesi Silivri Gıda Bankası, 8 yıldır kesintisiz hizmet veriyor. Ramazan ayında gelen bağışlarla birlikte düzenli yardımların miktar olarak arttırılarak yapıldığı Silivri Gıda Bankası ile fitre ve zekâtlarınızı erzak olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Işıklar: “Hiçbir ayrım gözetmeden her ay düzenli yardım”

Gıda Bankası çalışmaları ile ilgili bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Zekât ve fitre vermek İslamiyet’in şartlarından biridir. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi, dayanışma ve yardımlaşma, Türk milletinin bizi biz yapan, diğer toplumlardan farklılaştıran en önemli kültürel değerlerimizdir. İhtiyaç sahibine el uzatmak; o toplumda ayrışmayı, çatışmayı, ötekileşmeyi önlediği gibi, toplumsal huzuru ve barışı sağlar. Silivri’de yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin yılın her ayı yardım yapıyoruz. Muhtarlar, imamlar, hane halkımız ve toplumun önde gelenleri ile birlikte tespit ettiğimiz yardıma muhtaç hemşerilerimizin, yine hep birlikte ihtiyaçlarını gideriyoruz. 12 ay boyunca düzenli olarak yapılan yardımlar, Ramazan ayında ihtiyaç ve miktar olarak arttırılarak sürdürülecek” dedi.

Gıda Bankası

Silivri Gıda Bankası, hibe edilen veya bağışlanan, insan sağlığına uygun her türlü gıdayı tedarik ederken, bunu uygun şartlarda depolayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaktadır. Hayatını normal şartlarda sürdürmeye yetecek kadar gıdayı temin edemeyen, karnını doyuramayan, dul ve yetimler, kimsesiz ve yaşlılar, herhangi bir kaza ya da hastalık sonucu iş göremez ailelere gıda, temizlik, yakacak ve giyim temin etmek için kurulmuştur. Gıda bankacılığı sistemi ile açlığın önlenmesi konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi yönünde faaliyette bulunurken, ihtiyaç duydukları sağlıklı gıdayı kendilerine ulaştırmak ve din, dil, ırk, siyasi görüş gibi ayrılıklar gözetmeden tüm ihtiyaç sahiplerinin yararlanabilmelerini amaç edinmiştir.