Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

Silivri Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmalar da dahil tüm hazırlıklarını tamamladı.

Bayram Hazırlıkları Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde ilçe genelindeki tüm hazırlıklarını tamamladı. Silivri’nin bayrama hazır olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelindeki tüm camileri Kurban Bayramı öncesi temizlettirerek bayrama hazır hale getirdi. İlçe genelindeki tüm camilere her yıl iki kez düzenli olarak bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yaptıran Başkan Işıklar, 55 camide avlu temizliği, cam ve zemin temizliği yaptırdı.
 
Kesim elemanı yetiştirme kursu tamamlandı
Hazırlıklar kapsamında Silivri Belediyesi, Silivri Halk Eğitim Merkezi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silivri İlçe Müftülüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu tamamlandı. Kursa katılanlar ‘Kurban Kesim Elemanı’ belgelerini teslim aldı.
 
Zabıta ekipleri denetimler gerçekleştirdi
Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde denetimler gerçekleştirdi. Sorunsuz bir bayram geçmesi adına ilçe genelinde pastaneler ve kuruyemişlerin genel temizlik ve ruhsat denetimleri yapılarak uyarılarda bulunuldu.
 
Kurban kesim seti dağıtıldı
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın önceki yıllarda dağıtımına başladığı Kurban Kesim Seti ile kesimden sonraki torbalama işleminde vatandaşlara kolaylık sağlayacak paketler, bu yıl da dağıtıldı. İçerisinde dört ayrı renk torba bulunan paketlerde sarı renk sakatat; kırmızı renk atık; siyah renk deri ve mavi renkli torbalar da kurban etini koymak için kullanılacak. Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu, küçük ve büyük baş için iki ayrı çeşitte hazırlatılan kesim setinin, gıda maddesi ile temas etmesinde hiçbir sakınca olmadığının altını çizdi.      
 
Tüm hijyenik şartlar sağlandı
Kurban Bayramı’nın ilçe genelinde sorunsuz geçmesi adına çalışmaları sürdüren Silivri Belediyesi, belediyeye ait kurban kesim ve satış yerlerinde su düzeni, bay ve bayan tuvaletleri, kurban satıcıları için mobil banyo düzeneği, sosyal amaçlı çadır, bay bayan mescid, çöp konteynerleri ile her türlü hijyenik şartları oluşturdu. Hayvanların kesim yapılırken birbirini görmeyeceği şekilde demir bölmelerle ayrılarak dizaynedilen Silivri Belediyesi Kurban Kesim Yerlerinde hayvan hakları konusunda da gerekli özen gösterildi.
 
Sızdırmaz depolar ve dezenfeksiyon çukurları oluşturuldu
Silivri Belediyesi tarafından kesim-satış alanlarında küçük ve büyük baş kan giderlerini bir noktada toplayacak sızdırmaz depolar oluşturuldu. Kurban Bayramı süresince sıvı atıklar vidanjör yardımıyla çekilerek yetkililer tarafından izin verilen alanlara dökülecek. Açılan dezenfeksiyon çukurları ile atıkların imha edilmesi sağlanacak.
 
Canlı hayvan baskülü
Silivri Belediyesi tüm bu hizmetlerinin yanı sıra belediyeye ait kurban satış ve kesim yerlerine canlı hayvan tartım cihazı yerleştirdi. Kilo ile kurban almak isteyen Silivrililere büyük kolaylık sağlayan hayvan baskülü ücretsiz olarak kullanılıyor.