Ben onu almak istiyorum!

Hayvan dükkânı sahibi olan adam bir tabela hazırlamış. Üstüne ''satılık köpek yavruları''yazan bu tabelayı kapıya asmış. Çocukların böyle yazılara ilgi gösterdiklerini biliyormuş. Çok fazla zaman geçmeden kapıda bir çocuk belirmiş.

Ben onu almak istiyorum!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvan dükkânı sahibi olan adam bir tabela hazırlamış. Üstüne ‘’satılık köpek yavruları’’yazan bu tabelayı kapıya asmış. Çocukların böyle yazılara ilgi gösterdiklerini biliyormuş. Çok fazla zaman geçmeden kapıda bir çocuk belirmiş.

,,Köpekleri kaç liraya satıyorsunuz’’?diye sormuş.

Dükkân sahibi,’’25 liradan 50 liraya kadar değişiyor,’’diye cevaplamış.

Küçük elini cebine götürüp çıkan bozuklukları saymış ve ‘’3 lira 65 kuruşum var, en azından yavrulara baka birimiyim?’’diye sormuş.

Dükkân sahibi yüzündeki gülümsemeyle bir ıslık çalmış ve arkadaki kulübeden büyük bir köpek ve peşinde koşturan beş tüy yumağı çıkmış. Yavrulardan bir tanesi oldukça arkadan geliyormuş. Küçük çocuk topallayan yavruyu gösterip,’’Onun nesi var, neden öyle yürüyor?’’demiş.

‘’Veteriner baktı ona. Arka bacağının kemiğinde bir sorun varmış, o yüzden hep öyle topallayacak,’’diye açıklamış dükkân sahibi.

Küçük çocuk bu duyduklarından sonra heyecanla,’’Ben onu almak istiyorum!’’demiş.

Dükkân sahibi,’’Hayır evladım onu almak istemezsin, hem istersen bile parayla olmaz zaten,’’demiş.

Birden küçük çocuğun morali bozulmuş, yüzü düşmüş. Gözlerini dükkân sahibinin gözlerine dikip,’’Hayır! O da diğerleri gibi para karşılığında alınmayı hak ediyor. Şimdi size 3 lira 65 kuruşumu vereceğim ve borcum tamamlana kadar her hafta 1 lira getireceğim!’’demiş.

Dükkân sahibi ısrar etmeye devam etmiş:’’Bak oğlum, o senin istediğin gibi koşup zıplayabilecek,oynayabilecek bir köpek yavrusu değil.’’

Küçük çocuk o anda pantolonunun paçasını yukarı çekip bacağını destekleyen demir çubuğu göstermiş. Sonra da gözlerini tekrar yukarıya çevirip.’’Ben de koşamıyorum işte. Bu yavru köpekçiğin onu anlayacak birine ihtiyacı var!’’demiş.

ENGELLİ OLMAK ÖĞRENMEYE VE ÜRETMEYE ENGEL DEĞİLDİR DOSTLAR. BU DÜNYAYA İSTEDİĞİMİZ GİBİ GELMEDİK İSTEDİĞİMİZ GİBİ DE GİDEMEYECEĞİZ,O YÜZDEN KARANLIĞA SÖVECEĞİMİZE BİR MUM YAKALIM.

Sevgiyle kalın...