Bir annenin feryadı 'Kızım gözümün önünde eriyor!'

Serebellar atrofi hastası ve %100 engelli olan minik Alsu için feryat eden anne Gonca Koca ,'Yavrum gitgide eriyor, bitiyor, bir şey yapamıyorum.'diyerek kızının bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için yetkililerden yardım istiyor.

Bir annenin feryadı 'Kızım gözümün önünde eriyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de oturan Koca çiftinin tedavi mücadelesi kızlarının doğumundan 6 ay sonra başladı. Şu an 5 yaşında ve yüzde yüz engelli olan minik Alsu’nun duyma dışındaki tüm duyularını kaybetmiş durumda. Serebellar atrofi teşhisi konulan minik Alsu, ağzında biriken tükürükleri yutamadığı için sık sık boğulma tehlikesi yaşıyor. Anne Gonca Koca, yaşadıkları evin koşulları uygun olmadığı için Silivri Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulan minik Alsu’nun başından bir an olsun ayrılamıyor.

Alsu, Serebellar atrofi, kas erimesi ve epilepsi hastası, gitgide eriyor çocuğum, bitiyor. Bir şey yapamıyoruz ”diyen anne Gonca Koca “Bazı ihtiyaçları var onları karşılamamız gerekiyor. Alsu şu an 2 yaşındaki bir çocuğun kilosunda, hiç bir şey yiyemiyor sadece sıvılarla besleniyor. Her geçen gün eriyor yavrum, sırtına yaralar oluştu yatmaktan hasta ve engelli yatağı gerekiyor. Ağzında biriken tükürüğü yutamadığı için çok tıkanıyor. Beyin fonksiyonlarının kontrolü için narkozlu film çekilmesi gerekiyor. İki yıl önce Çorlu’da çekilmişti bir hayırseverin yardımıyla, Silivri Devlet hastanesinde yokmuş bu film, özel hastanelerde var ama onun içinde çok para istiyorlar. Eşim inşaat işçisi, iş bulursa çalışıyor. Kışın zaten iş yok, yazın da iş bulursa çalışıyor. Yarı bodrumdan bozma bir evimiz var. Krediyle almıştık. Bu hastalık sürecinde satmak istedik satamadıkta. Gırtlağımıza kadar borç içerisindeyiz. Her şeyimiz Alsu için gitti, hiç bir şeyimiz yok şu anda. Doktorlar tedavi de vermiyorlar. Ben sadece yavrum biraz daha rahat etsin istiyorum. Evde kırık beşikte yatıyor. Sırtında yaralar çıkmaya başladı. Kremlerle iyileştirmeye çalışıyorum. En azından engelli hasta yatağı olursa biraz olsun rahat eder. Bir de ağzındaki tükürükleri yutamadığı için tükürük makinesi gerekiyor.”diyerek yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talebinde bulundu.