Çocukları hayallerine kavuşturan proje: Paylaştıkça Büyüyelim

Silivri'de bir grup genç tarafından gönüllülük esasına dayanarak kurulan 'Paylaştıkça Büyüyelim' grubu, 23 Nisan'da köy çocuklarını hayallerine kavuşturdu.

Çocukları hayallerine kavuşturan proje: Paylaştıkça Büyüyelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yaşayan bir grup genç tarafından kurulan ve gönüllülük esasına dayanan “Paylaştıkça Büyüyelim” grubu, hayata geçirdikleri proje ile köy okulundaki çocukların 23 Nisan neşesi oldular. Silivri’deki bir köy okulundaki öğrencilere ulaşan Paylaştıkça Büyüyelim grubu, öğrencilerin her birinden “Hediye almak istesen ne almak isterdin?” sorusunun yazılı cevaplarını aldılar ve harekete geçtiler.

23 Nisan coşkusunu katladılar

Öğrencilerin vermiş olduğu cevaplara göre hayallerindeki hediyeleri temin eden Paylaştıkça Büyüyelim grubu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da öğrencilerin misafirleri oldular. Hediyelerini sahiplerine teslim eden grup üyeleri; balonlar, pasta, içecek ile de 23 Nisan coşkusunu katlayarak çocukların neşelerine de ortak oldular.

“İnsana dair umudumuz her zaman var oldu”

Silivri’de yeni kurulan bir grup olan Paylaştıkça Büyüyelim grubu, kendi amaçlarını ve faaliyet alanlarını anlatan bir de açıklama yaparken, “İnsana dair umudumuz her zaman var oldu” ifadesini de kullanarak maksatlarının da bu umudu hatırlatabilmek olduğunu belirttiler. İşte grubun kendilerine dair yaptıkları o açıklama:

“Gurup olarak amacımız; çevremizdekilere gönüllülük bilincini kazandırmak, yapacağımız etkinliklerdeki amacımız, toplumsal barışa ve sosyal adalete katkı sağlayabilmek.

Bu etkinliğimizde köy okullarımızdan birinde, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en mutlu, en coşkulu şekilde ve onu unutulmaz kılacak bir etkinlik düzenlemeyi amaçladık Çocuklarımıza bizden istedikleri hayalindeki hediyeleri dağıtıldı.

Çocuklarımıza şekerleme ve masal kitabı dağıttık. Yeni kurulan bir topluluğuz, Silivri’de gönüllülük hareketlerinin çok fazla ilgi görmediğinin farkındayız. Gelecekteki etkinliklerimizde farklı projelerimizi uygulamaya çalışacağız. İnsana dair umudumuz her zaman var oldu ve bizim maksadımız bu umudu hatırlatabilmek ve insanların tebessümlerine vesile olmaktan ibarettir.”

Eyüp Can BALABAN