Dünya adi olabilir, sen adil ol !

Kralın nesli yoktu ne amcası ne dayısı ne çocukları soyu yoktu ve 'Öldükten sonra tahtı kime bırakacağım' diye düşünürken aklına bir fikir geldi.

Dünya adi olabilir, sen adil ol !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kralın nesli yoktu ne amcası ne dayısı ne çocukları soyu yoktu ve “Öldükten sonra tahtı kime bırakacağım” diye düşünürken aklına bir fikir geldi.

Ülkenin genç erkeklerini topladı ve hepsine birer tohum verdi. Dedi ki o gençlere “kimin saksısından çiçek açarsa o kişi tahta geçecek” dedi ve gençler gittiler.

Aralarında bir delikanlı vardı yoksuldu aldı tohumu evine gitti annesine olan biteni anlattı ve ekti tohumunu saksıya. Suyunu verdi güneş gören yere koydu aradan zaman geçti ama saksıdan çiçek falan çıkmadı ne yaptıysa yeşermedi tohumu annesi dedi “oğlum sen çok ugraştın çıkmadı çiçek artık senin yapacağın bişey yok” dedi.

O gün geldi tüm tohumu alıp giden gençler saksılarını alarak kralın yanına gittiler o yoksul gençte boş olan saksını aldı ve gitti. Kral tek tek baktı tüm gençlerin saksısında rengarenk çiçekler vardı sıra o yoksul gence geldi bir tek onun saksısı boştu çiçek açmamıştı.

Kral sordu o gence “senin saksın neden boş” dedi genç cevap verdi “kralım ne yaptıysam da çiçek açmadı olmadı çok uğraştım ama tohum çiçek vermedi bende saksıyı aldım geldim” diye cevap verdi.

Ve kral o gençlere seslenerek “yeni kralınızı selamlayın” dedi.Birden uğultu oldu ve diğer gençler “nasıl olur kralım bizim saksımız da çiçek açtı onun saksısı boş nasıl olur onu kral seçersiniz” dedi.

Kral onlara döndü ve “ben hepinize aynı tohumu vermiştim ve tüm tohumlar yanmıştı yanık tohumdan asla çiçek çıkmaz sizler baktınız tohum çiçek açmıyor başka tohum ektiniz hile yaptınız ama bu genç dürüst oldu ve yalan söylemedi ve tahtımı ülkemi adaletiyle idare edecek bu gençtir” cevabını verdi.

Her ne olursa olsun hakkı söylemekten doğruyu söylemekten asla vazgeçilmemelidir çünkü geç bile olsa kazanan hep doğru olacaktır...

Adil bir gün olması umuduyla....

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak