Engelli öğrencilere kullanım engeli!

Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu bünyesindeki Alev Anne Hidroterapi Havuzu, bir Türkiye klasiğini daha ortaya koydu.

Engelli öğrencilere kullanım engeli!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Okulu bünyesindeki Alev Anne Hidroterapi Havuzu,  bir Türkiye klasiğini daha ortaya koydu. Yaklaşık 500 bin TL maliyetle, Silivri'de engelli öğrenciler için yapılan özel eğitim havuzu, yeni eğitim-öğretim yılına başlanmasına rağmen kullanılmıyor. Engelli öğrenciler için Türkiye'de az sayıda bulunan,  İstanbul'daki devlet okullarında eşi olmayan özel eğitim havuzu, personel ve maddi eksikler nedeniyle hizmet vermiyor.
 
Silivri Beyaz Melekler Spor Kulübü'nün girişimleriyle başlatılan havuz inşası, uzun uğraşlar ve hayırseverlerin maddi destekleri sayesinde geçtiğimiz yıl tamamlandı ve Mayıs ayında açılışı yapıldı. Eğitim sezonu öncesinde eksikler için başlatılan çalışmalar sonuçsuz kaldı. 2016-2017 eğitim yılında 2'nci aya girilirken, havuz kullanımıyla ilgili mesafe katedilemedi. 
 
Kaymakam kurdeleyi kesti
Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Hayırsever İnci Aydan, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman'ın katılımıyla açılanan Hidroterapi Havuzu, kurdele kesilmesine rağmen pasif şekilde duruyor.
Havuz yapımı sürecinde "Şampiyonlar yetiştirilecek" denilerek engelli sporcuların eğitimlerinde kullanılacağı belirtilen hidroterapi havuzu, şu günlerde bu hedeflerden uzak dururken, aileler de bu durumdan şikayetçi. 
 
 
"Belediyelere dilekçe verdik ama dönüş olmadı"
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Nazım Öztürk, eksiklerle ilgili Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe gönderildiğini söyledi. Henüz net bir cevap alamadıklarını ifade eden Öztürk, "1 Hidroterapi Uzmanı, 1 Havuz Bakım personeli, 1 Temizlik personeli ve 1 bayan beden öğretmenine ihtiyacımız var. Şuanda havuz suyu tamam. İl Sağlık Müdürlüğü'ne biyolojik ve kimyasal tersleri yaptırdık. İlçe Sağlık Grup Başkanlı da gerekli incelemeleri yapacak. Ancak kullanıma başlayamadık. Velilerimizin haklı şikayetlerini dikkate alıyoruz, destek istediğimiz kurumlara yazılarımızı gönderdik" açıklamasında bulundu.   

Eren Ermiş/silivriden.com