Işıklar'dan istifhamlı paylaşımlar

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden edebiyat, kitap ve siyaset üzerine eleştirel paylaşımlarda bulundu.

Işıklar'dan istifhamlı paylaşımlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kitap, edebiyat ve siyaset hakkında eleştirel paylaşımlarda bulundu. Paylaşımlarında Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasından, kişi başına düşen kitap ve kitap okuma sürelerine atıfta bulunan Işıklar, cevap alma amacında olmadan sorduğu sorularla edebiyatta “İSTİFHAM” olarak bilinen söz sanatını kullanmış oldu.
İşte Işıklar’ın sosyal medyadaki paylaşımları:
-Hangi memlekette kişi başına 7-8 kitap düşmektedir ve bu kitapların yarısı ders kitabıdır? Hangi memleketin siyaset çarkını sistematik cehalet döndürmektedir?
-Hangi memleket pamuklara sarılıp saklanması gereken ASLI ERDOĞAN I ve onun gibi sayısız yazarını kuşaklar boyu iktidarlar boyu cezaevinde tutmuştur,tutmaktadır..
-Hangi memleketin evlatları yılda sadece 6 saatini kitap okumaya ayırmaktadır biliyormusunuz
-Kitap hangi ülkenin ihtiyaç listesinde 235.sırada...Evlatlarına doğum günlerinde kitap hediye edilen memleketler sıralamasında 180 memleket arasında kim 140. Sırada biliyormusunuz ...

*İstifham: Yanıt alma amacı gütmeden, duyguyu ve anlamı güçlendirmek için, anlatılmak istenenlerin soru biçiminde anlatılmasıdır.

Eyüp Can BALABAN