İstanbullulara kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Aralık ayı ilk hafta tahmini verilerine göre, İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.

İstanbullulara kar uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmini verilerine göre, Aralık ayının ilk haftasında İstanbul'da karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının Marmara Bölgesi'nde ve İstanbul'da hiisedilir şekilde düşeceği, ayrıca yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 

6 ARALIK'A DİKKAT

Açıklanan haftalık hava tahmin raporlarına göre İstanbul 4 Aralık Pazartesi günü itibariyle yağışlı havanın etkisine girecek. 6 Aralık Çarşamba günü ise İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.

1 Aralık 2017 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ve Aydın’ın kıyı kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde İzmir kıyıları, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'in batı kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 14
İstanbul: Parçalı bulutlu 20
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kıyı kesimleri yer yer hafif sağanak yağışlı 19
Adana: Parçalı ve az bulutlu 20
Antalya: Parçalı bulutlu 21
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 3
Diyarbakır: Az bulutlu 14