Kadir Topbaş TÜRAM'ı Ziyaret Etti

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni inceleyerek, yapılan çalışmaları takdir ettiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu projenin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kadir Topbaş TÜRAM'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni (TÜRAM) ziyaret etti. İlçeye gerçekleştirdiği ziyarette Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı, İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Nurettin Nebati, Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, İBB Başdanışmanı Sefer Kocabaş, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarların da yer aldığı kahvaltıda ilçe protokolüyle buluşan Başkan Topbaş, ardından TÜRAM’da incelemelerde bulundu.
 
Topbaş Silivri yatırımlarını paylaştı
Silivri’de yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Selimpaşa’da 22 kilometrelik Türkiye’nin en büyük kuşaklama kolektörü ile ileri biyolojik arıtma tesisi yapıldığını, denemelerinin yapıldığı tesisin Ekim ayında açılmasıyla birlikte Silivri’de deniz kirliliğinin önüne geçileceğini dile getirdi. Çatalca ve Silivri’ye metro hattı planlandığını söyleyen Topbaş, Boğluca Deresi’ndeki ıslah çalışmalarının sona yaklaştığını, çalışmaların tamamlanmasıyla Silivri Sahilinin güzelleşeceğini ifade etti.
 
“Silivri’de organik tarım desteklenmeli…”
Organik tarımın dünyada 35 milyar dolar gibi çok ciddi bir pazara sahip olduğunu ve Silivri’nin organik tarım için çok müsait olduğunu vurgulayan Topbaş, “Niye o pazardan Türkiye ve Silivri pay almasın. Silivri’ye karpuz, kavun ve çiçekçilik başta olmak üzere bunan daha ötesinde öyle tohumlar getirelim ki, bu doğal tarımdan Silivri kazansın. Evlerimizi nasıl atölyeye çevirebiliriz. Atıl iş gücünü üretime nasıl katabiliriz, bunu çalışmak zorundayız” dedi.
 
Işıklar: “Silivri’ye bakışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Dünya Belediyeler Birliği’ne Başkanlık yapan Kadir Topbaş’ın, yerel yönetim anlamında bir akademisyen olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Sandığa gidene kadar siyasi görüşünüz partiniz mutlaka vardır, olmalıdır da, bu demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Silivri’ye on tane yoldan gidersiniz, amacınız Silivri’ye gitmektir. Yollar farklı olabilir ama niyet önemlidir. Herkesin düşüncesi bir amaç için; bu milletin huzuru, çoluk çocuğumuzun geleceği, bu şehirde huzur içerisinde, barış içerisinde, sevgi içinde kardeşçe yaşayabilmek. Ben Kadir Başkanımıza, tüm farklılıkları gözeterek, İstanbul’da yaptığı hizmetlerinden ve Silivri’ye bakışından dolayı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Silivrimizde gökyüzüne baktığınızda içinizi karartan yükseklikler görmüyorsanız, betonlaştırmıyorsak bunlar hep bir çabanın, 42 km sahilini, açık hava kent müzesi olabilecek kadar değerli tarihi eserlerini ve en önemlisi tarım arazilerini koruma çabalarımızın bir sonucudur.
 
“Yaşanabilir bir kent olmamızda hepimizin payı var”
Allah vergisi iki rengimizi mavi ve yeşilimizi koruyarak, bu güzelim kentte üniversite alanlarıyla, teknoloji geliştirme merkezleriyle ve son olarak kendisine arz ettiğim projede bizi desteklemesi bizi ayrıca mutlu etti. Bütün bunların hepsi Silivri’miz için. Bunu gururla söylüyorum, İstanbul’un 39 ilçesinde Silivri’nin asayiş konusunda en huzurlu, en az risk taşıyan ilçe olmasında, bu hoşgörü ortamının, bu sevgi ortamının, siyasetin zıtlıklarına karşılık, birbirlerine tahammül eden bir hemşerilik bilinci ortaya çıkmasında, yaşanabilir bir kent olmamızda hepimizin payı var.”
 
Topbaş çalışmaları takdir etti
Kadir Topbaş, daha sonra beraberindekilerle Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni gezerek, yapılan çalışmalar hakkında Başkan Işıklar’dan bilgi aldı. Üretim seralarından, tarlalara, aromatik bitkilerin yer aldığı seyir terasından, eğitim sınıflarına ve uçucu yağ atölyesine kadar tüm alanları tek tek inceleyen Topbaş, çalışmaları takdir etti. “Bölge çiftçisi böyle kıymetli bitkiler yetiştirir bir de karşılığını alırsa, o zaman arazilerini satmaz” diyen Topbaş, merkezin çiftçilere örnek olması ve desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Topbaş’a ve tüm konuklara, Kadıköy Karpuzu, Değirmenköy Domatesi, Selimpaşa Bamyası ve Kavunu’nun yanı sıra merkezde yetiştirilen ürünlerden Karabuğday Pilavı, Salatası ve Ekmeği, Melisalı Limonata ve bal ikram edildi.