Kamuflaj ustası yaprak böcekleri

Kamuflaj özelliği saldırı sırasında avına görünmeden yaklaşmak için, savunma sırasında ise yırtıcılardan saklanmak için kullanılır. Tam bir kamuflaj ustası olan yaprak böcekleri, bilimsel adı ile ''Eophyllium Messelensis'' hayvanı kendilerini korumak için yaprak biçimine girebilme yeteneğine sahiptir.

Kamuflaj ustası yaprak böcekleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaprak Böceği, Dünya üzerinde nesillerdir beraber yaşadığımız hayvanların, bitkilerin ve diğer canlıların kendi yaşamları içerisinde çok ilginç ve hayret uyandırıcı özellikleri vardır. Doğayı paylaştığımız bu canlıların hayret verici özellikleri genel olarak ya savunma yada saldırı eğilimli özelliklerdir. Ve canlılara verilen bu özel yetenekler genel olarak kamuflaj biçiminde olur. Kamuflaj özelliği saldırı sırasında avına görünmeden yaklaşmak için, savunma sırasında ise yırtıcılardan saklanmak için kullanılır. Tam bir kamuflaj ustası olan yaprak böcekleri, bilimsel adı ile ''Eophyllium Messelensis'' hayvanı kendilerini korumak için yaprak biçimine girebilme yeteneğine sahiptir. Bu hayvanın yeteneği çok şaşırtıcı bir biçimde tamamen bir kamuflajdır.

Yaprak böceğinin kusursuz kamuflaj özelliği ilk olarak, Almanya'da bulunan bir yaprak böceği fosili ile keşfedilmiştir. Almanya'da fosil diyarı olarak hitap edilen Messel bölgesinde çalışma yapan Alman araştırmacıların bulduğu fosil ile birlikte, yaprak böceği hakkında birçok önemli bilgi elde edilmiştir. Tam olarak 47 milyon yıldır dünya üzerinde yaşamlarını sürdüren bu yaprak böceklerinin boyları 6 santimetreye kadar uzanabiliyor. 

Kamuflaj ustası yaprak böcekleri, düşmanlarından ve yırtıcılardan korunmak için birçok ağacın yaprak türlerini taklit edebilirler.

Yaprak böcekleri, Güneydoğu Asya ve çevresindeki adalarda bulunurlar, buralarda yaşarlar. Yaprak böceklerinin, tamamen yaprağa benzeyen bu bedenleri dişilerde 10 santimetreye, erkeklerde ise 6 santimetreye kadar uzanır. Genel olarak kendi boyutlarından küçük veya kendi boyutlarından büyük bir yaprak türüne sahip olan ağaçlarda kamufle olmadıkları için, insanlar genel olarak onları yaprak zannederek üzerine basıp öldürürler.

Yaprak böcekleri gündüzleri her ne kadar sakin durup bütün gün kamufle olsalar da geceleri besin aramaya çıkarlar. Geceleri besin ararken kendilerine yakın boyutlardaki küçük kuşlara bile saldıracak kadar yırtıcılardır. Dişi yaprak böcekleri çiftleşme sonucunda büyükçe gri yumurtalar bırakır. Daha sonra yumurtadan çıkan genç yaprak böcekleri, yetişkinlik çağına tam olarak gelene kadar sayısız metamorfoza uğrarlar. Renk ve biçim değiştirirler. Yaprak böcekleri küçük böceklerdir ama yırtıcı bir böcek türüdür.