banner1503

Kestane kokuların gelmesi kışın yakın olmasıdır

Soba üzerinde yemek pişirilir, çay kaynatılır, kestane kızartılır, ekmek kızartılır ve daha birçok şey yapılırdı. İşte bu yüzden eski zamanlarda kestane yiyen kişiler daha çoğunluktaydı. Şimdilerde ise kestane genellikle çiğ olarak ya da kestane şekeri olarak tüketiliyor.

Kestane kokuların gelmesi kışın yakın olmasıdır

 Kestanenin sağlık açısından da birçok faydası var. Hastalıklardan korunmaya yardım eder, vücuda enerji verir.

KESTANE FAYDALARINA BİR BAKALIM:

  1. Ateş düşürülmesine yardım eder.
  2. Sakinleştirici özelliği vardır, stresin giderilmesine yardım olur.
  3. Hücrelerin yaşlanmasına karşı savaşır. Hücrelerin erken yaşlanmasını engeller.
  4. Detoks özelliği vardır. Vücudu toksinlerden arındırır.
  5. Mideye karşı da faydalıdır.
  6. Yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E vitaminleri içerir.
  7. Beyin için birçok faydası vardır. Unutkanlığı ve alzheimer’ı önlemeye yardım eder.
  8. Kolesterolü düzenler.
  9. İshali önler.
  10. Birçok kanser türünün önlenmesine yardım eder. Özellikle akciğer kanserinin önlenmesine yardımcıdır.
  11. Kan basıncını düşürür.
  12. Kansızlık yani anemiyi önlemeye yardım eder.
  13. Tok tutucu özelliği sayesinde sık sık yemek yemeyi engeller.
  14. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede hastalıklara kolay yakalanmayı önler.
  15. Kalp hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalbi korur.
  16. İçerdiği selenyum sebebiyle prostat kanseri ile mücadeleye yardım eder.
  17. Cinsel isteği arttırır. Afrodizyak etkisi vardır.
  18. Halsizlik ve aşırı yorgunluk durumlarında da enerji verir.
  19. Güçlü bir antioksidandır.
  20. Kasları ve kemikleri güçlendirir.
  21. Dişlere de fayda sağlayarak dişleri kuvvetlendirir.
  22. Koroner arter rahatsızlığına iyi gelir.
  23. Felç geçirme riskini azaltır.
  24. Lineoleik asit açısından oldukça zengindir. Bu yüzden de birçok hastalığın önlenmesine yardım eder.
  25. Meyvenin kendisi kadar kabukları da şifa dağıtır. Kabuklar kaynatılır ve ilaç olarak kullanılabilir.
  26. Şeker hastaları bu bitkiyi tüketmemelidir. Ayrıca yüksek tansiyon yani hipertansiyon hastaları da bu bitkiyi yememelidir. Damar sertliği şikayeti olan kişilere de zarar verebilir.Tabii bir de atkestanesi var. Bu çeşit yenilirse yarar yerine zarar sağlayabilir. Bu yüzden bu çeşidi tüketmemeye dikkat edin. Özellikle ağaçlardan kolaylıkla elde edilebilir fakat yenmez.

sifalibitkitedavisi.com

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 14:50

Şenay Kobak

Şenay Kobak


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner2253

banner2587

banner2588