Kıyafet karakteri ele verir

Ne kadar umursamaz görünmeye çalışsanız da, stiletto giydiyseniz, ciddi olduğunuza şüphe yok! Büyük taşlı yüzüğünüz de aslında hiç mütevazı olmadığınızın bir göstergesi…

Kıyafet karakteri ele verir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kıyafetlerimiz artık bizi örten, sıcak ya da serin tutan kumaşlardan ibaret değil... Yüzyıllardır moda denilen bir tabir var ve günümüzde ayakkabıyla birlikte 700 milyar doları bulan dev bir hazır giyim pazarı mevcut... Kıyafette yılın rengi, deseni, modeli; ayakkabıda babeti, stilettosu, platformu derken, her an ve kişiye göre değişen yüz binlerce model... Aslında çoğumuz insanları gördüğümüzde ‘ciddi’, ‘uçarı’, ‘tutucu’ diye tanımlarız gayriihtiyari... İşte bu anlık tanımlamaları aslında üzerindeki renk, model ve desene göre yapıyoruz. Marka ve Stil Danışmanı Burçak Ilıman, kıyafetlerin ruh hâlimizi ve karakterimizi nasıl yansıttığını, hangi parçaların bilmeden de olsa insanlara ne aktardığını anlatıyor.
Dar, yani kalem tabir edilen etek tercih ediyorsanız, klasik olduğunuz bir gerçek.

Yuvarlak kesimler daha yumuşak karakteri ifade ederken, ayakkabı tercihlerinde babet giyenlerin hayata pembe gözlüklerle baktığını söylemek yanlış olmaz.
Takılara geldiğimizde oldukça geniş bir yelpaze var. Halka küpe umursamaz, taşlı yüzük asalet düşkünlüğü, büyük taşlılar gösterişli ve ‘zengin’ hayat tarzını benimsediğimizi gösteriyor.
Stilettoyla hırslı, babetle güçlü
Ayakkabıda sivri burun, yüksek topuk olarak tarif edilebilen stiletto tercih eden birinin zarif, ince ruhlu, asil bir karaktere sahip olduğunu söylemek mümkün. Tercihi bu yönde olanların tehlikeli hırsları da bulunabiliyor.

Sandalet giymeyi sevenler biraz sert aynı zamanda eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu, babet giyinenler ise hayata pembe gözlüklerle baktığını; ağır durumlarda dahi kendisini koruyan hemen koyu vermeyen bir karaktere sahip olduğunu söylüyor.

Dar gömlek resmiyet göstergesi
Dar bir gömlek, iddialı olduğumuzu ve resmî olduğumuzu gösteriyor, ciddiyet sağlıyor. Kalem etekler ise klasik sevdalısı kişiler tarafından tercih ediliyor. Kendine güvenen, sakin, güçlü, kendinden emin bir görüntü çiziyor ve aynı zamanda saygı uyandırıyor. Kıyafetlerinde sıklıkla deri kullananlar bağımsız ve asi bir ruha sahip olduklarını gösteriyorlar. Yuvarlak kesimli kıyafetler ise daha yumuşak bir karakter, birlikte olması kolay ve iyi huylu bir insan imajı veriyor.

Yüzük büyükse, mütevazı değiliZ

Taktığımız iri halka küpeler vurdumduymaz, umursamaz ve acıya alışık bir ruh hâlinde olduğumuzu gösteriyor. İnce bileklikler kadının maskulen (erkeksi) yanını gösterirken, zarif taşlı yüzükler asalete olan düşkünlüğü, büyük taşlılar ise zengin ve lüks yaşantıya olan hevesi işaret ediyor.

Biz sussak bile renkler konuşuyor

Renklerin de insan psikolojisini etkilediği bilinen bir gerçek. Stilimiz ve kullandığımız renkler, biz hiç konuşmasak da, karşımızdakini yüzde 58 oranında etkiliyor.
Moralimiz düzgünse daha canlı cıvıl cıvıl renkler desenler tercih ederken, koyu renkler tercih ettiğimiz zamanlar kafamızın karışık ve çözmediğimiz sorunlar olduğunu gösteriyor. Beyaz; temizliği, güvenilirliği, istikrarı temsil ediyor. Aynı zamanda saygınlığı, sıcaklığı, dikkat çekiciliği, geçici olmayı, zekâyı, hırsı ve entelektüelliği çağrıştırıyor; karşımızdaki insana büyük düşüncelerin, umutların insanı olduğumuzu anlatıyor. Mat gri, bej, koyu yeşil gibi renkler saklanma arzusunu gösterirken; renksiz, tatsız, ürkek bir kişilik imajı veriyor.
En etkili ve uyarıcı renk olan kırmızı; canlandırıcı, cesur, sert, enerjik, heyecan verici olmasının dışında karşımızdakine meydan okuduğumuz intibaını bırakabiliyor.

CANAN ERASLAN