Milyonların arasından sıyrılıp doğmuş her çocuk doğuştan başarılıdır

İçlerinden genç fizikçi yapılan toplantıda kürsüye çıkar ve şöyle der:

Milyonların arasından sıyrılıp doğmuş her çocuk doğuştan başarılıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aerodinamik

Fizikçiler arılar hakkında bir deney yapmaya karar verirler. Yaban arılarını incelediklerinde, yaban arısının vücudunun büyüklüğü ile kanatları arasındaki ölçümler AERO dinamik kanunlarına göre uçmaları imkânsızdır.

Bu sorunun cevabını araştırmaya kalkan fizikçiler uzun çalışmalar sonucunda bir cevap bulamazlar. İçlerinden genç fizikçi yapılan toplantıda kürsüye çıkar ve şöyle der:

“Yaban arıları aerodinamiğin kanunlarını bilmedikleri için uçabiliyorlar ”der. Bu cevap üzerine genç fizikçi dakikalarca alkışlanır.

Bu yaşında kendi dengesini koruyup desteksiz yürüyebilen, iki yaşında konuşmaya başlayan bir çocuk ne oluyor da okula başladığında yeteneklerinin çoğunu kullanmaz hale geliyor?

Aileden ve çevreden aldığı telkinler onda yapabileceklerinden çok yapamayacaklarını öğretiyor. Böylece doğal haline bırakıldığında her türlü hedefine ulaşabilecek bir çocuk bu yeteneklerinin farkına bile varamıyor.

Yapmamız gereken, çocuklarımızı daha küçük yaştan yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek ve ihtiyaçları olan özgüveni onlara kazandırmaktır!

Onlar yarış atı değilidr.Her çocuk içinde inciyle doğar,çevresel faktörler,yaşam standartları,maddiyatlar lar lar lar derken çocuklarımız yetişkinliğe eriştiklerinde bir bakıyoruz ki bir maaş ve sigorta karşılığında özgürlüklerini satmışlardır...Acı gerçek !

Uzmanlara her zaman inanmıyorum. Çünkü çoğu zaman parlak fikirleri baltayanlar olduklarına inanırım!

Diyeceğim şu ki; Sobaya değince elimizin yanacağını anlamak için sobaya elimizi sürmemiz gerekmez dostlar.

Güneşli güzel bir günden güzel bir Cumartesi geçirmeniz dileklerimle…

SEVGİyle kalın…

Chenay Kobak