Nehirlerden taş toplayın.Büyük güç ve enerjileri vardır.

Tanrı Doğa ve İnsan üçgenini birbirine bağlayan inanç sistemi olarak özetleyebileceğimiz Şamanizm ile ruhlar âlemiyle iletişim kurulurdu. Günümüzde bu inanışın tamamen ortadan kalkmadığını halen bu geleneği sürdüren toplulukların olduğunu da belirterek onların bize verdikleri mesajları değerlendirdim. Sadece okumakla kalınmasın lütfen, biliyoruz ki her şeyin canı ve ruhu var… Bu evren sadece bize ait değil, bunun bilincinde olup yaşamalıyız! O zaman her şeyle barış içinde oluruz…

Nehirlerden taş toplayın.Büyük güç ve enerjileri vardır.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesela yolda yürürken bulduğun bir kuş tüyünü eve getirin, bir vazoya koyabilir, asabilir yâda rafta bulundurabilirsiniz. Bu cennetten sana gelmiş güçlü bir tılsımdır. Bu tarz ruhlardan size verilen işaretleri fark etmelisiniz.

Nehirlerden taş toplayın. Büyük güç ve enerjileri vardır.

Tüm gücünle diğer insanlara yardım etmeye çalış. Eğer mutluluk veremiyorsan en azından zarar verme…

Zorluklar birer formalitedir. Ciddi zorluklar, daha ciddi olsalar bile hala formaliteden ibarettir. Gökyüzü oradadır, bazen bulutlarla kaplanmış olsa bile biraz çaba göstererek, mesela bir uçağa binerek aynı mavi gökyüzüne ulaşmak mümkündür. Herkese barış!

Ahlaki olarak önceliğiniz başka birine zarar vermemek olmalıdır. Bu prensip oldukça güçlü olmalıdır. Sadece şöyle düşünün: “Hiçbir zaman hiç kimseye zarar vermeyeceğim”.

Günde en az bir saat sessizliğe zaman ayırın. Buna en az iletişime olduğu kadar ihtiyacımız var…

Sevebilme yeteneği Dünya üzerindeki en önemli yetenektir. Herkesi sevmeyi öğrenin, düşmanlarınızı bile.

Akarsulara çöp atmayın. Asla! Suyun ruhu çok sinirlenebilir. Ruhu yatıştırmak için ekmek, süt yâda para atabilirsiniz.

Hayvanlara benzeyen taşları özel bir tören olmadan yerden almayın. Aksi takdirde çok ciddi bir nazara maruz kalırsınız. Eğer böyle bir taş bulduysanız ve yanınıza almak istiyorsanız bulunduğunuz yerin ruh efendisine başvurun ve ona bir teklifte bulunun, ardından bu taşı yerde beyaz bir bezle kaplayın ve böyle alın.

Eğer bir şey yapmaya karar verdiysen kendinden şüphe etme. Korku seni kendinden ve doğru yoldan saptırmaya çalışacak. Çünkü bu kötülüğün ana silahıdır. Eğer ilk defada başaramadıysan ümidini kaybetme. Her küçük zafer seni daha büyüğüne yaklaştırır.

Unutmamalıyız; Evrende yalnız değiliz !

Chenay Kobak