Niyet.Niyet.Niyet.

Satın almak istediği elbiseyi bir arkadaşına göstermek için mesaj atan Syd, mesajı yanlışlıkla 6 çocuk babası Tony'e attı.

Niyet.Niyet.Niyet.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Satın almak istediği elbiseyi bir arkadaşına göstermek için mesaj atan Syd, mesajı yanlışlıkla 6 çocuk babası Tony’e attı.

Satın almak istediği elbiseyi bir arkadaşına göstermek için mesaj atan Syd, mesajı yanlışlıkla 6 çocuk babası Tony’e attı. Mesajı alan Tony ise, mesajı cevapsız bırakmak yerine genç kadının gününü güzelleştirmek istedi ve bu cevabı yazdı:

“Muhtemelen mesajı başka birine atacaktın. Eşim evde değil bu yüzden onun fikrini İletemiyorum ama ben ve çocuklarım elbisenin çok hoş göründüğünü düşünüyoruz, kesinlikle bunu seçmelisin”.Bu tatlı mesajın ardından çocuklarının da elbiseyi sevdiğini gösteren bu fotoğrafı yolladı.

Ardından Syd’in arkadaşı, Syd’in yanlış kişiye mesaj attığını ve ardından gelen cevabı Twitter hesabında paylaştı. Twitter’da 175 binden fazla paylaşılan ve 700 bine yakın beğeni alan bu tweetteki fotoğrafta 6.çocuğun yani Kaizler’in eksik olduğu anlaşıldı. Annesiyle birlikte kimyasal tedavi için hastanedeydi.

Bunu fark eden bir Twitter kullanıcısı GoFundMe üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Çocukların babası Tony ise çocuklarının Twitter’da adeta ünlü olduğunu, lösemi hastası olan oğlunun lösemiyle savaşanlar için bir Facebook sayfası olduğunu ve ayrıca eşinin elbiseyi görüp çok beğendiğini söyledi.

Kazayla atılmış bir mesaj internette viral oldu ve küçücük bir çocuk için binlerce dolar bağış toplanmasını sağladı. Şimdilik 33 bin dolara ulaşan bağış miktarına küçük kaizler’in teşekkürü gecikmedi.

Neden bu şekilde sonlandı? Neden ben? Neden ben de herkes gibi normal bir hayat yaşayamıyorum diye çoğu kez sitem eder insan. 
Olumsuzlukların bir gecede düzelmesi ve ertesi güne mutlu bir birey olarak uyanmamız gerçekçi bir beklenti değildir öyle değilmi?

Ben bu tarz olayları hep şöyle yorumlarım:

Kış boyunca çıplak kalmış bir ağaç bahar aylarında çiçekler açacaktır,beklemeliyim,beklemeliyiz de !

Hayatımızın kış dönemlerinde meyve alamadığımız için üzülmek yerine, bir gün baharın geleceğine ve her şeyin daha iyi olacağına dair inancımızı korumalıyız.
Bir hatayı bir kez yaptığınızda bu bizim suçunuz değildir, ancak ikinci kez aynı hatayı yapmak bizim elimizdedir dostlar.

Birileri bize  ‘’Nasılsın?’’ sorusunu sorduğunda verdiğimiz cevap genelde hep ‘’İyiyim.’’ olur. Olumsuz bir şey yaşamış olsak da, kendimizi kötü hissetsek de karşımızdaki kişiye iyi olduğumuzu yansıtmak, aslında kendi kendimize geliştirdiğimiz bir savunma mekanizmasıdır.Asıl olan ise o haldeyken biri bize "İyi değilsin sen " demeyi beklemektir.

Geçmişte yaşadıklarımıza üzülmek yerine yaptığımız hatalardan ders çıkarmaya çalışmalıyız.

"Her şerde bir hayır var"sözünü sanırım sıkça hatırlamalıyız...Olaylara daha geniş ve daha iyi niyetli yaklaşmalıyız.Gözlerimizle gördüğümüzü akla sunup, vicdana danışıp  öyle ağızımızdan çıkarmalıyız sözlerimizi...

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak