Önder Çiftçilerin eğitimleri devam ediyor

Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, çiftçilere verdiği eğitimlere devam etti. 'Buğday Tarımında Verimliliği Ve Kaliteyi Arttırmanın Yolları' konulu eğitim seminerinde Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk çiftçileri bilgilendirdi.

Önder Çiftçilerin eğitimleri devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral ev sahipliğinde Park Otel Piri Mehmet Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde “Buğday Tarımında Verimliliği Ve Kaliteyi Arttırmanın Yolları” konusu üzerine Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk bilgilendirmede bulundu.

Çok sayıda çiftçinin ilgi gösterdiği eğitim seminerine, Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri İlçe Yağlı Tohumlar Müdürü Gökmen Esin, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İzzettin Esin ve Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Bülent Atabey Deniz Turan katıldı.

Dernek Başkanı Metin Oral’ın açılış konuşmasının ardından Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli de kısa bir konuşma yaparak, özellikle değişen gübre alımı konusunda çiftçilere bilgi verdi.

Benli’nin ardından Dr. Sami Süzer, buğday tarımında karşılaşılan sorunlar, yanlış uygulamalar, hastalıklar ve tedavi yöntemleri üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Çiftçilerinde katılımıyla bilgi alışverişinin sağlandığı sunum sonrasında Dr. İrfan Öztürk de kendi yüksek lisans tez konusu olan kuraklık üzerine çiftçilerle paylaşımda bulundu.

Her iki eğitimcinin sunumları sonrası çiftçilerden gelen sorulara da cevaplar verildikten sonra, dernek adına Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk’e katılım belgesi ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Eyüp Can BALABAN