Silivri Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları

Cuma akşamından bu yana durmadan devam eden kar yağışlarında, hayatın aksamaması adına 24 görev yapan Silivri Belediyesi ekipleri, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Silivri Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yoğun şekilde etkisini gösteren kar yağışında 24 saat görev başında olan Silivri Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. İhtiyaç duyulan ve yardım talep edilen her noktaya ulaşarak sorunsuz bir kar çalışması sürdürülmesini sağlayan ekipler, Afet Koordinasyon Merkezi'ne bildirilen, yolda kalan birçok araç için de kurtarma çalışması gerçekleştirdi.


Işıklar çalışmaların başındaydı
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 24 saat görev başında olan Silivri Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına bizzat katıldı. Başkan Yardımcısı Hasan Solak'tan ilçe genelindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Işıklar, mahalleleri ziyaret ederek çalışmaları denetledi. Ekiplerle birlikte yolda kalan vatandaşlara yardım eden Işıklar, kahvehanelerde mahalle sakinleriyle sohbet etti. Başkan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek görev başında olan emniyet güçlerine kolaylıklar diledi. İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Bölge Trafik Şube Müdürü Mustafa Koçyiğit, trafikten sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür YArdımcısı Kadir Yırtar ile bölgede sürdürülen kar çalışmaları ve trafik durumu hakkında görüşmelerde bulunan Başkan Işıklar, belediye ekiplerinin 24 saat desteğe hazır olduğunu ifade etti.


580 ton tuz atıldı
Silivri Belediyesi’nin araç ve ekipmanlarıyla yapılan tuzlama çalışmaları kapsamında cuma akşamından bu yana Silivri’nin tüm mahallelerinde toplamda 580 ton tuz döküldü. 180 noktada çuval tuz stoklaması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; 4 adet elle tuzlama ekibi, 2 adet tuzlama ve kar küreme robotu, 1 robot kamyon, 15 adet jcb kepçe, 4 adet greyder, 2 traktör küreme, 3adet louder, 3 komuta merkezi personeli, 10 bölge sorumlusu ile toplam 217 personel vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla yaya üst geçitleri, şehrin önemli ve kilit noktalarında tuzlama çalışmaları devam ediyor.


Yolda kalanlara kumanya dağıtıldı
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı sırasında otobüslerde bekleyen, Silivri Otogarı'nda mahsur kalan araç sürücüleri ve vatandaşlara sıcak çorba ve kumanya ikram etti.


Belediye ambulans hizmeti verdi
Sosyal Yardim İsleri Müdürlüğü, kar yağışı boyunca sağlık hizmetlerinin aksamaması adına, şehir içinde ambulans hizmeti verdi. Acil ulaşması gereken hastaları evinden alarak hastanelere taşıyan belediye ekipleri, refakat hizmeti ve evde bakım hizmetlerine de devam etti.


Can dostlarımız unutulmadı
Kar örtüsünden dolayı yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için çeşitli önlemler alan Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları için yemleme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçe genelinde birçok noktaya düzenli kuru mama ve yemek artıkları bırakan ekipler, kuşlar için de beslenme noktaları oluşturdu. Başkan Işıklar, karla mücadele çalışmalarını denetleme sırasında sokak hayvanlarına mama vererek, aç kalmalarına engel oldu.