Silivri Zabıtası kucak açtı

Silivri sokaklarında vatandaşlardan yiyecek ve para isteyen küçük yaştaki çocuklara, Silivri Zabıtası kucak açtı.

Silivri Zabıtası kucak açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda Türkiye gündemine adeta bomba gibi düşen, özellikle seyyar satıcılara kaba kuvvet ve orantısız güç uygulayan zabıta haberlerinin aksine Silivri Zabıtası göstermiş olduğu örnek davranış ile gönüllere taht kurdu.
Silivri sokaklarında dilenerek vatandaşlardan yiyecek veya ağırlıklı olarak para isteyen küçük yaştaki çocuklara, Silivri Zabıtası kucak açtı.
 
Çocuklar Suriyeli
Silivri Sahili Erseven Sitesi önündeki çocuk parkında bulunan 3 Suriyeli çocuk, zabıta ekipleri tarafından Zabıta Müdürlüğü binasına getirildi. Aynı zamanda da Silivri Emniyeti Çocuk Şube ekiplerine haber verildi. Ekipler gelene kadar da çocuklar misafir edildi.
 
Elleriyle beslediler
Silivri sokaklarından alınarak Zabıta Müdürlüğü’nde misafir edilen küçük yaştaki çocuklara yiyecek ve içecek verildi. Çocukların küçük yaşta olması münasebetiyle de Zabıta memurları çocukları elleriyle besledi. Sonrasında ise Zabıta Müdürlüğü’ne gelen Silivri Emniyeti Çocuk Şube ekipleri yanlarındaki Arapça tercümanı ile birlikte çocukları Zabıta Müdürlüğü’nden alarak Emniyet Müdürlüğü binasına götürdü. Çocukların polise, evlerinin yerini bildiklerini söyledikleri öğrenildi.
 
Video sosyal medyada
Silivri Zabıtası’nın bu örnek davranışının videosu sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayılırken, vatandaşlar da Silivri Zabıta ekiplerini takdir eden yorumlarda bulundular. İşte o yorumlardan bazıları:
-Zabita dedin boyle olacak sokaktaekmek arayani tartaklamak yerine doyuracak taktirler silivri zabita kadrosuna
-Helal olsun Gerçekten
-Varmı gerçekten böyle yuregi güzel insanlar bu hayatta derken Çok güzel bir ders vermişler Davranışlarıyla
-Mahşalla silivri zabıtası insan gibi insanllar insanna her zamman saygı ve sevgiylle yaklaşıyorllar amma onllarda kendillerine insanca yakllaşmalarını beklerler
-Yaşasın iyi insanlar teşekkürler silivri zabıta ekibine
-Zabıta arkadaşlarımıza helal olsun insanlık dersi vermişler .
-O simitçiyi dövenler,pilav satan dedeyi arabasını devirenlere yazıklar olsun,bu arkadaşlara da helal olsun
-tüm camiadan allah razı olsun, tebrik ederim...

Eyüp Can BALABAN