Sizin dert ağacınız var mı?

Arabasının patlayan lastiği onun işe bir saat geç gelmesine neden olmuş, elektrikli testeresi iflas etmiş ve şimdi de eski püskü pikabı çalışmayı reddetmişti.

Sizin dert ağacınız var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski çiftlik evini restore etmek için tuttuğum marangoz, işteki ilk günün zorluklarla tanımlamıştı.
Arabasının patlayan lastiği onun işe bir saat geç gelmesine neden olmuş, elektrikli testeresi iflas etmiş ve şimdi de eski püskü pikabı çalışmayı reddetmişti.
Onu evine götürürken yanımda adeta taş gibi oturuyordu.

Evine ulaştığımızda bir şeyler ikram etmek için evine davet etti.
Eve doğru yürürken küçük bir ağacın önünde kısa süre durdu ve dalların uçlarına iki eliyle dokundu.

Kapıya yaklaştığımızda adam şaşırtıcı şekilde değişti. Yanık yüzü tebessüm kaplandı, iki küçük kucakladı ve eşine kocaman bir öpücük verdi. Akşamın geri kalanı oldukça keyifliydi.

Daha sonra beni arabaya yolcu etmeye geldiğinde; tüm gün yaşananlardan sonra merakım arttığı için sormaya karar verdim.
‘’ O, benim dert ağacım..’’ dedi. Elimde olmadan işimde bazı sorunla çıkıyor, ama şundan eminim ki o sorunlar, evime, eşime ve çocuklarıma ait değil. Bunun için bu sorunları her akşam eve girerken o ağaca asıyorum.

Sabahları tekrar onları oradan alıyorum. Ama komik olan ne biliyor musunuz?
Ertesi sabah onları almaya gittiğimde, astığım kadar çok olmadıklarını görüyorum.

Herkesin farklı mücadele etme yöntemleri vardır dostlar. Öfkeyle geçen her dakikamız, mutluluğumuzdan çalınmış 60 saniyedir.
Gününüz keyifli ve neşe dolu geçsin... Güzel bir haftaya merhaba. Çalıştığımız insanlara karşı hem saygılı, hem de gülücük ve göz temasıyla davranmalıyız. Bunu yaptıkça, kendimizde de güzel değişiklikler olduğunu görürüz... Gülmek kalbi hem güçlendirir, hem de nabız atışlarını düzenler, uzmanlara göre. Gülerken vücudumuza normale oranla dört kat daha fazla oksijen pompalanmaktadır.

Unutmayalım lütfen hepimiz aynı mücadeleyi vermekteyiz,günümüz dünyası zaten feci kötü,izin vermemeliyiz kötülüğe... sadece biraz hoşgörü ve saygı yeterli olacaktır...

Evde ki sorunları işe, işte ki sorunları eve taşımamalıyız, zira kimseye fazla ve haksız yük yüklememeliyiz…Gülümsemek ve sevgi  bulaşıcıdır dostlar,esirgemeyelim, ve şimdi bize en yakın olan kişiye  bir kahve söyleyelim...

SEVGİyle kalın...

Chenay Kobak