Sürekli selfie çekmek psikolojik bir sorun mudur?

Amerikan Psikologlar Derneği'nin araştırmalarına göre sürekli selfie çeken insanlar psikolojik olarak rahatsızlar. Selfitis adı konulan bu hastalığın çağımızın bulaşıcı bir hastalığı olduğu savunuluyor.

Sürekli selfie çekmek psikolojik bir sorun mudur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amerikan Psikologlar Derneği’nin araştırmalarına göre sürekli selfie çeken insanlar psikolojik olarak rahatsızlar. Selfitis adı konulan bu hastalığın çağımızın bulaşıcı bir hastalığı olduğu savunuluyor.
Sürekli selfie çeken insanların bu fotoğrafların çoğunu sosyal medyada bile paylaşmadıkları gözlenmiştir. Buna borderline selfitis diyen uzmanlar, kişinin günde en az 3 defa selfie çekip 3 defa paylaşan kişileri ise acute selfitis olarak kaydetmiştir.

En ileri düzeyde ki selfie hastalığı ise chronic selfitis ve bu kişiler günde en az 6 defa selfie çeklip en az 6 defa sosyal medyada paylaşıyorlar.

Amerikan Psikologlar Derneğinin yaptığı bu çalışmada önemli bir detay daha var; bu hastalığın henüz bir tedavisi yok. 
Selfitis adıyla literatüre geçen selfie hastalığı bireylerin takıntılı arzuları doğrultusunda kendi fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşarak daha fazla ilgi görmek istemesi şeklinde yorumlanıyor. 

PembeNar Özel