Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisidir?

Çok soğuk havalarda üşümek normaldir ancak bazı insanlar devamlı üşürler. Yaz ve kış ayları fark etmeden sürekli üşümek hangi hastalıkların...

Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisidir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üşümek vücudun yeterli ısıyı sağlayamaması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Vücuttaki bazı değişikliklerde üşümeye neden olabilir. Vücut değerlerinde eksiklikler ya da bazı değerlerin yüksek olması titreme olarak gelişen üşümelere neden olabilir.

Sürekli Üşüme Neden Olur?

Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisidir

Hipoglisemi 

Kan şekerindeki dengesizlikler aniden titremelere ve üşümelere neden olabilir. Ciddi bir sağlık sorunu olan hipoglisemiye karşı önlem alınmazsa hastalar birkaç yıl içinde diyabet olabiliyor.

Anemi 

Kadınlardaki üşümelerde en sık karşılaşılan nedendir. Adet döneminde artan demir eksikliğine bağlı olarak üşüme görülebilir. Dengesiz beslenme ve yanlış diyetlerde kansızlığa neden olabilir. Doktoruna danışmalısınız. Beslenme düzenini de demir içeren gıdalara ağırlık verebilirsiniz.
Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisidir
Sinir Sistemi Rahatsızlıkları 

Sinir hücrelerinin tahrip olmasına bağlı olarak hücrelerde his kaybı oluşabilir. Hareket bozuklukları, kas problemleri üşüme sorununa yol açabilir.

Tiroit Düzensizliği 

Tiroit bezlerinin dengesiz çalışması metabolizmanın yavaşlaması, üşüme, kilo kontrolünde sorunlar, saç dökülmesi gibi sorunlara neden olabilir. Önlem alınması gereken bir rahatsızlıktır.

Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisidir

Kalp Rahatsızlıkları 

Kalp yetmezliği ve damar tıkanıklığı gibi vücutta kan dolaşımının sağlıklı olmaması üşümeye neden olabilir. Özellikle bacak ve kollarda üşüme görülebilir.