Yaral, Konsey'i topladı: 'Silivri'yi örnek bir ilçe yapabiliriz'

Geçtiğimiz günlerde genel kurul toplantısıyla yeni başkan ve yürütme kurulunun seçildiği Silivri Kent Konseyi, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Yaral, Konsey'i topladı: 'Silivri'yi örnek bir ilçe yapabiliriz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Kent Konseyi Başkanlığına seçilmişti. Geçtiğimiz akşam ilk yönetim toplantısı gerçekleşen konsey üyeleri, yıllık çalışma planı ve çalışma gruplarının belirlenmesi konularını görüştü. Kent Konseyi Başkanı Oğuz Özyaral’ın başkanlık ettiği toplantıya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinden; Kadın Meclisi Başkanı Esin Yalçıntaş, Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, Genel Sekreter Gözde Göçmen Öztürk, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Gıda Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücegök, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Silivri Baro Temsilcisi Nilay Öndül, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, CHP Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, MHP Kadın Kolu Başkanı Sema Arcan, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, AKP İlçe Başkanlığı Temsilcisi İslam İbracık, Kızılay Derneği Silivri Şube Başkanlığı Temsilcisi Mehmet Haseski ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nevzat Özer katıldı.

Özyaral: “Silivri Örnek Bir İlçe Olacak”

Kent Konseyi Başkanı Oğuz Özyaral, toplantıda: “Hedefimiz yaşanabilir, sürdürülebilir nitelikli bir ilçe olmak ve Türkiye’ye bu modeli göstermek. Eğitim çalışmalarını çok önemsiyorum. Her etkinliğin içerisinde mutlaka eğitim programı yer almalı. Yaptığımız her çalışmada farkındalığı öğreterek ilerlemeliyiz. Kadınların ve gençlerin desteğini alarak çok güzel işler çıkartacağımıza inanıyorum. Sivil toplum kuruluşu, üniversite ve belediye işbirliği ile Silivri’yi örnek bir ilçe yapabiliriz. Sizlerle birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Çalışma grupları belirlendi

Gerçekleşen toplantıda Çevre ve Sosyal Sorumluluk Çalışma Grubu, İnsan Hakları Çalışma Grubu, Kültür ve Turizm Çalışma Grubu, Toplum Sağlığı Çalışma Grubu, Eğitim ve Farkındalık Çalışma Grubu ile Kırsal Kalkınma ve Tarım Çalışma Grubu oluşturularak, gruplarda yer alacak yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Kent Konseyi yeni yönetimi önümüzdeki günlerde ilçe protokol üyelerine nezaket ziyaretleri gerçekleştirecek.