Yılmaz Ailesi: 'Tükendik artık '

Edirne ziyareti dönüşünde Çorlu'da geçirdiği trafik kazası yatağa mahkum olan 20 yaşındaki Gökhan Yılmaz'ın ailesi, tedavi süreci ile sonrasında ellerinde ve avuçlarında ne varsa tükettiklerini belirterek yatalak evlatları için duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

Yılmaz Ailesi: 'Tükendik artık '
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılmaz Ailesi’nin iki çocuğundan biri olan Gökhan Yılmaz, geçirdiği trafik kazası sonrası yatalak durumda hayatını devam ettiriyor. Tüm bakımını anne Yurdagül Yılmaz’ın üstlendiği Gökhan’ın babası Ali Yılmaz da asgari ücretle çalışan fabrika işçisi ve aile kirada oturuyor. Kaza sonrasındaki tedavi sürecinde ve sonrasında komşularının ve dostlarının destekleriyle ayakta durduklarını ifade eden anne “elimizde avucumuzda ne varsa tükettik, Gökhan’ın günlük bez, mama ve ilaç giderleri 500 lirayı buluyor. Yakın çevremiz ve komşularımızın da destekleri olmasa tükendik” dedi.

Edirne dönüşünde kaza geçirdi

Yaklaşık 3 ay önce bir arkadaşıyla iş yerindeki iznini değerlendirerek Edirne’ye gezmeye giden Gökhan Yılmaz, dönüş yolunda Çorlu’ya 7 kilometre kala kaza geçirdi. Kaza sonrası Çorlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Gökhan Yılmaz’ın, bir dizi ameliyat geçirdikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildi. Yoğun bakım ünitesinde enfeksiyon kapması sonrasında izole bölümüne alınan Gökhan burada da 1 haftalık tedavi süreci geçirdi. Sonrasında ise anne Yurdagül Yılmaz’a 18 günlük bakım eğitimi verilerek toplamda 3 aylık süreç sonrasında Gökhan evine gönderildi.

Tüm bakımını annesi yapıyor

20 yaşındaki genç Gökhan eve gönderildikten sonra tüm bakımını annesi Yurdagül Yılmaz üstlendi. Yalnızca küçük hareketlerle tepki verebilen Gökhan’ın beslenmesinden altının bezlenmesine kadar tüm bakımını yapan anne Yurdagül Yılmaz, oğlunun yatağa bağlı yaşamına devam ettiğini tüm kişisel bakımını kendisinin yaptığını belirtti. Sabah 7’den gece 1’e kadar her saat başında mideden mama ile oğlunu besleyen Yurdagül Yılmaz, kendisinin de daha önceden ev temizliklerine gittiğini ancak Gökhan’ın bakımından dolayı artık çalışamadığını da sözlerine ekledi.

Ben çocuğumun hakkını istiyorum

Anne Yurdagül Yılmaz, 7 yaşındaki kızı ile yeterince ilgilenemiyor. Günün büyük bir bölümünü Gökhan’ın bakımıyla ilgilenerek geçiriyor. Yurdagül Yılmaz’ın yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan da tek bir isteği var: “Çocuğunun hakkı.”

Komşuları destek çıkıyor

Yılmaz Ailesi’ne kaza sonrası maddi manevi destekte bulunan komşularından Pınar Yalçın da tedavi süreçlerini anlatırken ailenin yaşadığı zorluklara tanık olduğunu belirtti. Yalçın, “ Kaza geçirdikten sonra biz komşuları olarak elimizden ne geldiyse yardımcı olmaya çalıştık. Annemiz bu konuda çok gururlu ama ben buna kayıtsız kalamadım. Sizlere haber vermek zorunda kaldım çünkü Gökhan’ın durumu ciddi. Bakıma ihtiyacı var ve ailenin maddi durumu çok iyi değil. Baba asgari ücretle çalışıyor ve okula giden bir çocukları daha var. Gökhan’la ilgilendiği için o çocukla da çok ilgilenemiyor anne. Lütfen duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Gökhan’ın fizik tedaviye de ihtiyacı olabilir ilerleyen zamanlarda. Sigortası da olmadığı için sizlerden de destek bekliyoruz. Bugün onun başında ancak yarın bizim çocuklarımızın da başında olabilir. Gökhan için mamasının, bezinin, ilaçlarının ve bakım malzemelerinin elimizden geldiğince karşılanmasını istiyoruz elimizden geldiğince.” diyerek duyarlı insanların da Gökhan’ın bu durumuna kayıtsız kalmamasını ve yardım eli uzatmalarını istedi.

Eyüp Can BALABAN