Gümüşyaka'da güpegündüz hırsızlık

Gümüşyaka'da güpegündüz bir işyerine giren hırsızlar piyasa değeri yaklaşık 20 bin liralık elektrik kablolarını çaldı. Hırsızlık anını işyerindeki güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

Gümüşyaka'da güpegündüz hırsızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Gümüşyaka’da elektrik malzemesi satışı yapılan işyerine giren hırsızların cesareti bu kadarına da pes dedirtti.29 Ekim Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında işyeri önünde gelen hırsızlar önce keşif yaptıkları görülüyor. Özel otomobille İşyeri etrafından bir tur attıktan sonra araçlarını park eden hırsızlardan biri araçtan elinde levye ile indiği, kapıyı zorlamasına rağmen ilk girişimde başarısız olduğu görülüyor. Tekrar araç içerisine binen şahıs yaklaşık 6 dakika bekledikten sonra bu sefer iki kişi olarak işyeri kapısını zorlamaya başladıkları ve yaklaşık 10 dakika sonra kapıyı açtıkları işyerindeki güvenlik kameraları tarafından kaydediliyor.

İşyeri içerisinde bulunan piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan bakır kabloları çalan hırsızların rahat tavırları bu kadarına da pes dedirtti. İşyeri çalışanıymış gibi çaldıkları kabloları araçlarına yükleyen hırsızlar yine aynı araçla olay yerinden ayrılıyorlar.Hırsızların işyerinden ayrılmasından yaklaşık 15 saniye sonra dükkanına gelen Osman Güler kapının açık olduğu fark ettiğini belirterek hemen jandarmaya haber verdik.Gerekeni yapıyorlar dedi.

Gümüşyaka’da 25 yıldır esnaflık yaptığı belirten işyeri sahibi Osman Güler “25 yıldır zor ve tehlikeli bir meslek olmasına rağmen inşaatlarda elektrikçilik yapıyorum .Bir yıl içerisinde 4 defa soyuldum.Benim işyerimi adamlar ezberlediler ki tezgahın altına gizlediğim kablolarımın hepsini çalmışlar.Çalışma hevesim kalmadı.Birr yıl içerisindeki zararım 50/60 milyar,çalış çalış hep hırsızlara çalışıyorum.Kamera görüntülerini Jandarmaya verdik.Olayı aydınlatacaklarına inanıyorum.Yaz boyunca çalıştım çabaladım,tüm birikimimi kabloya yatırdım,ne varsa alıp götürdüler.Çalışma hevesim kırıldı,bir sezonda 4 sefer soyulmaz ki ,bu kadar basit mi alın teriyle kazandığımı 10 dakikada alıp götürsünler.İstanbul’un bir mahallesindeyiz,çaprazda nöbet mi bekleyelim gelmesinler diye,aynı gün marangoz bir arkadaşımın da  15-20 bin liralık takımlarını çalmışlar,aşağıda pansiyon var orayı komple soymuşlar yine bir komşumuzun arabasının camını patlatıp teybini çalıyorlar,bu hırsızlığın cezası yok mu ?”dedi.

Haberin videosu için alternatif link