Gündem Hakan Fidan'dı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği için istifa etmesi hem hükümetin hem de muhalefetin gündemindeydi.

Gündem Hakan Fidan'dı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya’da valiliği ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan’ın önemli görevler üstlenmiş ve bu görevleri hakkıyla yerine getirmiş bir devlet adamı olduğunu söyledi. İstifayı 10 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere işleme koyduklarını kaydeden Davutoğlu, adaylığın MİT TIR’larına operasyon düzenlenmesi olayıyla aynı tarihe denk gelmesine ilişkin ise,“ 7 Şubat olması tevafuktur, tabii anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir" diye yorumladı. Başbakan şunları kaydetti:

Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onunla adları geçer. Suriye gibi kritik konularda önemli görevler üstlenmiş ve hakkıyla yerine getirmiştir. 7 Şubat’ta Hakan Bey’e özellikle çözüm sürecini sabote etmek için yapılan operasyon Hakan Bey’e değil hükümete ve Başbakan’a yapılan bir operasyondu. Başbakan ve hükümetin tutumu bu tuzakları bozdu. 7 Şubat’a denk gelmesi planlanmış bir husus değil. Orada başta Cumhurbaşkanımızın ve Hakan Beyin dirayetli tutumu bütün bu kumpasları bozdu. Daha sonra MİT TIR’larına yapılan operasyonda da hükümetimize devletimize dönük ne kadar alçakça girişimlerde bulunduğunu gördüğümüz gelişimlerdi. 7 Şubat’a denk gelmesi planlanmış bir husus değil ama millete ve devlete hizmet edenlerin önünde ufkun hiç bitmeyeceğini gösteren anlamlı bir tevafuktur" diye konuştu

KILIÇDAROĞLU

Şanlıurfa’da ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, istifayı Davutoğlu’na gönderme yaparak değerlendirdi:

“Başbakanlık koltuğu boş olunca tabii, herhalde böyle bir araya girdiler. Öyle anlaşılıyor.”