15 Temmuz şehidi Mete Sertbaş, şehit düştüğü yerde anıldı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, hain darbeciler tarafından şehit edilen Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş hayatını kaybettiği yerde anıldı.Acıbadem'deki anmaya Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı...

15 Temmuz şehidi Mete Sertbaş, şehit düştüğü yerde anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, hain darbeciler tarafından şehit edilen Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş hayatını kaybettiği yerde anıldı.

Acıbadem’deki anmaya Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Çengelköy Muhtarı Gazi Can Cumhurcu, Şehit Muhtar’ın eşi Rahşan Sertbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş’ın hain darbe girişimi sırasında şehit düştüğü sokağa karanfil konuldu. Muhtarın sevenleri daha sonra pankart açarak muhtarlık önüne kadar yürüdü. Muhtarlık önünde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak dua edildi.

"Çok üzgünüz ama gururluyuz, onurluyuz "diyen İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, "Türkiye’de 259 şehit verdik, seçilmiş kurum olarak şehit veren muhtarlık kurumuydu. Ankara’da Ali kardeşimiz, İstanbul’da Mete kardeşimizi şehit verdik. 5-6 tane gazi verdik. Bu vatana bu millete canımız feda olsun diyoruz. Bu alçak saldırıyı bize reva görenler, gördüler ki bu millet, idarecisiyle, muhtarıyla, halkıyla bütün görüşler bileşerek göğsünü siper ederek imanıyla bu tehlikeyi atlattı" dedi.

Anma esnasında gözyaşlarına hakim olamayan şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş, "Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin. Çok mutluyum, çok gurur duydum. Ne mutlu bize ne mutlu ona. Allah ondan razı olsun" şeklinde konuştu.