18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı

Silivri'de, Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünde 18 Mart Şehitleri düzenlenen törende anıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı ilk olarak sabah saatlerinde Silivri şehitliğini yapılan ziyaretle başladı. İlçe protokol üyelerinin katılımıyla yapılan ziyarette Kuranı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar Şehitlerimizin mezarlarında dua ederek karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından yine ilçe protokolü üyeleri Silivri Kaymakamlığı önünden Atatürk Anıtı önüne kadar kortej eşliğinde yürüdüler.

Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Garnizon Komutanlığını temsilen Yarbay Şener Kaytez, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Salih Aynural, kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum örgütleri ,siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Üsteğmen Özcan Alaydın gerçekleştirdi.

Program, özel kutulara konulan şehitlerimizin mezarlarından alınan toprakları Çanakkale’ye bisikletlerle götürecek olan görevli öğretmenlere teslim edilmesiyle sona erdi.