19 Eylül Gaziler Günü Silivri'de kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Silivri Atatürk Anıtında İlçe Protokolü, gaziler ve yakınlarının da katılımıyla tören düzenlenerek çelenk konuldu.

19 Eylül Gaziler Günü Silivri'de kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Silivri Atatürk Anıtına İlçe Protokolü, gaziler ve yakınlarının da katılımıyla tören düzenlenerek çelenk konuldu. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Adnan Gürcan, "Gaziler Günü, vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında Atatürk Anıtı önünde gaziler ve yakınlarının da katıldığı tören düzenledi. Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Salih Aynural, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yoldaş, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Adnan Gürcan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Asım Kıyıcı, MHP İlçe başkan yardımıcısı Gökhan Daşgın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Mahalle muhtarları, Kamu kurum kuruluş yöneticileri, Oda ve STK yöneticileri ile  çok sayıda gazi ile gazi yakını katıldı. Törende Atatürk anıtına çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Törende Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Ilgın Lal Aydos, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burçin Beste Özkan şiir okudu.

Terörle Mücadele Gazisi Ahmet Doğar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Adnan Gürcan, “Gaziler günü Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taşların kırıldığı bir gündür. 19 Eylül Gazi Günü bu toprakların vatan olmasında ve bekasında uğruna canlarını adayanların gurur, şerefle hatırladığı ve anıldığı bir gündür. Gaziler Günü Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerinin terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Konuşmaların ardından tören son buldu.