19 Mayıs Kutlamaları Silivri Stadı'nda devam etti

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve spor bayramı tüm coşkusuyla kutlanmaya Silivri stadında hazırlanan gösterilerle devam etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
19 Mayıs Kutlamaları Silivri Stadı'nda devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından 19 Mayıs kutlamaları Silivri stadında devam etti. Kutlama programına Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Engin Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sinan Büyükparmaksız, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve birçok eğitimci katıldı.

Kutlamalar Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar’ın konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Bekarlar yaptığı konuşmada, Gençlerin bayramını kutlarken “Türk yurdunun işgal edildiği, cephede galipken masada yenik sayıldığı, milletin yorgun ve yeis içinde olduğu dönemde kurtuluş meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs 1919 tarihi milletimiz için umut ve ışık olmuş, Samsun’da yakılan meşale Erzurum’dan Sivas’a dalga dalga, tüm Anadolu’ya yayılarak milli ruh yeniden şahlanmış, önce istiklalimiz kurtulmuş, sonrasında da Cumhuriyetimiz kurulmuştur. İstiklal savaşımızın başlangıcı sayılan bu anlamlı gün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal ve Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa ile vazifelendirdiği İstiklal ve Cumhuriyetimizi n gerçek sahibi Türk gençliğine bayram olarak hediye edilmiştir.

Sevgili gençler, bu ülkenin ve milletimizin geleceği sizlersiniz. Omuzlarınızdaki bu mesuliyet yükünün ağırlığını taşımak için kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hedefiniz olmalıdır. Unutmayın ki; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, insan haklarına, ülkesine ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş karaktere sahip, ilgi ve kabiliyetlerine uygun bir meslek sahibi olarak hayata hazırlanmış, hür ve bilimsel düşünme gücünü geniş bir dünya görüşüne sahip, kişilik ve teşebbüse değer veren, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetişmiş bir gençlik milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmamızı destekleyip hızlandıracak ve nihayet Türk milletinin çağdaş uygarlığın seçkin bir ortağı olma idealine ulaşmasına bu gençlik vesile olacaktır. Bu düşüncelerle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”dedi.

“BİZLERE DESTEK OLUN VE GÜVENİN”

Kaymakam Bekarlar’ın konuşmasının ardından TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Bahar Göktekin,gençlik adına bir konuşma yaptı.Göktekin konuşmasında “Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla, yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler de Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz. Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071’de Malazgirt’te Alpaslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı. 1453’te Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı. 1915'te Çanakkale Savaşlarında Türk ulusu, gençliğe güvendi ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun da güveni boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz. Bizler Türk gençleri olarak, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” sözünün gereği olarak, tüm insanlığa sevgiyle bakmaktayız ve bu böyle devam edecektir. Savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Çünkü bizler, Mevlana’yı da, Yunus Emre’yi de, Hacı Bektaşî Veli’yi de iyi biliyoruz; onların içlerindeki insan sevgisini de biliyoruz ve onlar gibi, insanları çok seviyoruz. Ancak, vatanın bütünlüğü ve milletimizin geleceği tehlikeye girerse, vatanımızı ve milletimizi kurtarmak için düşmanımızın üstüne kâbus gibi çökeceğimizden, kutsal değerlerimiz için canımızı seve seve vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Bizler, her dönemde Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için; okul sıralarında öğrencilik yapıyoruz, bilimi, tarihimizi ve sanatı öğrenmek için; öğretmenlik yapıyoruz, gelecek nesilleri yetiştirmek için. Doktor oluyoruz, mühendis oluyoruz, işçi oluyoruz ilerleyebilmek için. Ve asker oluyoruz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için. Şehit oluyoruz, ülkemizi böldürmemek için.

Sayın büyüklerimiz; atalarımızın vatan için, ulus için yaptıkları fedakârlıkların ve gösterdikleri çabaların farkındayız. Onların bu şerefli mücadelesinin gelecek nesiller için olduğunun da bilincindeyiz. Bizler de yeni nesil Türk gençliği olarak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefi gerçekleştirmek için boş durmamak gerektiğini de biliyoruz. Bu hedef için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz. Ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye’dir. Bu yolda biz gençler olarak kendimize güveniyoruz, sizler de bizlere destek olun ve güvenin. Emin olun ki bu güveniniz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır.”dedi.

Program akışında Atatürk’ün gençliğe hitabesini TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Oğuz Kağan Özel ve ardından Gençliğin ATA’ya cevabını Muhammet Yahya Karakurt okudu.

19 Mayıs kutlama programı TOKİ Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Okul gurubu mini bir konser verdi.

Törenin sonunda, ilçe protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okçuluk denemeleri yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından verildi.