23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. Yıldönümü, Silivri'de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 91. yıldönümü Silivri’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin gösteri kısmı Silivri Stadı’nda gerçekleşti. Törene; Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender Sevim, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar, Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Silivrili gaziler ve birçok vatandaş katıldı. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın törene katılan öğrencilerin ve Silivri halkının bayramını kutlamasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar tarafından gerçekleştirildi.

RESMİGEÇİT TÖRENİ YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 91. Yıldönümü kutlama programı, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve makalelerin ardından, resmigeçit ile devam etti. Törende daha sonra, çeşitli okullara ait ekipler gösteriler sundu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Törenin sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Hasan Koçyiğit, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta tarafından verildi.

MİMARSİNANLI MİNİKLERLERDEN KÜLTÜR SANAT SERGİSİ

İlçe protokol üyeleri resmi kutlama programının ardından, Kapalı Spor Salonu’nda Mimarsinan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hazırlanan kültür sanat sergisine katıldı. İstanbul ve Silivri temalı sergide, müzik, sanat, spor ve kültürel birçok konuda fotoğraflı anlatım yapıldı. Başkan Işıklar, sergi sonunda imzaladığı deftere, emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek gurur duyduğunu belirtti.