60 yaşında ehliyet aldı

Silivri'de yaşayan 60 yaşındaki Ayşe Tarakçı ehliyet aldı. Sınavlara çok çalıştığını ehliyetin ardından kendini yetiştirmek ve kimseye bağlı kalmamak için bilgisayar kurslarına da gideceğini belirten Tarakçı 'Kadın isterse başarır'dedi.

60 yaşında ehliyet aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR”
Silivri’de yaşayan 60 yaşındaki ev hanımı Ayşe Tarakçı, ailesi ve çevresinin yapamazsın dedikleri ehliyet sınavlarını ilk girişiyle kazandı. Ehliyet ve araç almanın ihtiyaç olduğunu belirten Tarakçı “Çok ihtiyacım olduğunu düşündüm ve almam gerekliliği konusunda Acaba alabilir miyim dedim kendi kendime, akşam eşim ve çocuklarım bu fikrimi kendileriyle paylaştım.”Sen bu yaştan sonra yapamazsın, gitme rezil olursun ” dediler bana, onlara yapacağımı başarılı olacağıma inandığımı söyledim. Ertesi gün sürücü kursuna giderek kaydımı yaptırdım. Düzenli olarak kursta gösterilenleri anlatılanları evde tekrar tekrar anlamaya çalışarak çalıştım ve girdiğim sınavlarda da başarılı oldum. Çok mutluyum. Baştan inanmayan ailemde benimle gurur duyuyor. Kadın isterse her şeyi başarır.”dedi.

“KENDİMİ YETİŞTİRMEK ADINA BİRÇOK KURSA GİDECEĞİM”
Yurtdışında yetiştiğinden dolayı birçok konuda bilgisiz olduğunu, ehliyetin ardından kendisini daha fazla yetiştirmek istediğini de belirten Tarakçı “Bilgisayar kurslarına gitmek istiyorum, dikiş nakış gibi kurslara gideceğim. Kendimi yetiştirmek adına birçok kursa gideceğim ”dedi.

“AYŞE HANIMIN ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Silivri’de faaliyet gösteren Kardelen sürücü kursunun sahibi olan Süleyman Sürgün “Ayşe Hanım bize geldiğinde “ehliyet almayı çok istiyorum ama bana herkes yapamazsın diyor, bu benim moralimi bozuyor ”dedi. Bende kendisine bir cümleyle “Gerçekten ehliyet almak istiyor musunuz dediğimde çok istiyorum cevabını verdi. İnandığı ve istediği için işin yarısını bitirdiğimizi biliyordum. Diğer yarısını da hep birlikte çalışıp gayret ederek başardık. Ancak normal bir kursiyer gibi bir hafta 10 günlük bir teori çalışması sonunda başarılı olabilecek durumda değildi. Ekstradan kurs bitiminden sonra 20 gün aralıksız gelerek test çözdü, hatta eve her gün ikişer üçer tane test götürdü. Ertesi gün çözmüş olduğu testleri birlikte inceleyerek analiz ettik. Çünkü kendisi Bulgaristan kökenli olduğu için bazı cümleleri kavramıyor, yorum yapamıyordu.30 gün boyunca aralıksız her gün 2 saat çalışarak bu işi başardı. İnsan isteyince her şeyi başarıyor. Ayşe hanımı dediğine yüzde yüz katılıyorum. Özellikle kadın isterse yaşı mevkii konumu durumu ne olursa olsun başarabiliyor. Kendisini canı gönülden kutluyorum ve acaba başarabilir miyim diyenlere de örnek olmasını temenni ediyorum.”dedi.

“İLK SEFERDE YAZILI SINAVI VERDİ”
Tarakçı’nın kurs hocalarından Esin Güriz de “Ayşe ablayla tanıştığımızda çok tedirgindi fakat başarısına diyecek yok. İlk seferde yazılı sınavı verdi. Direksiyon sınavını geçmiş oldu. Eğitimcilerinden de takdir ve teşekkür aldı. Bende kendisine teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.