88 Klasik Van’a Desek İçin Ata’nın Huzurunda

Casa Mobilya’nın ana, A Haber, Sabah Gazetesi, Oto Moto Sport’un medya ve The Green Park Pendik Hotel &Convention Center ’ın Start sponsoru olduğu Casa Klasik Otomobil Cumhuriyet Rallisi, 28-30 Ekim tarihlerinde, Ankara çevresindeki parkurlarda düzenleniyor.

88 Klasik Van’a Desek İçin  Ata’nın Huzurunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

. Klasik otomobiller “Cumhuriyet’in 88. yılında 88 Klasik Otomobil Ata’nın Huzurunda” sloganı ile yola çıkıyor. Klasik Rallisi’ne katılacak 88 araç arasında en eskisi 1928 model bir Cadillac olacak. Bu zorlu ralliye katılacak klasik otomobillerin en yenisi ise 31 yaşında. Yapılacak Cumhuriyet Balosunda elde edilecek gelirin bir kısmı ise Klasik Otomobil Kulübü tarafından VAN’daki deprem zedelere yardım amacıyla bağışlanacak. 

Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen, Türkiye şampiyonasının da üçüncü ve son ayağı olan ralli 28 Ekim’de İstanbul Green Park önünden start alıyor. Aynı günün akşamı klasikler Ankara’ya ulaşacaklar. 29 Ekim günü Beypazarına doğru yola çıkan ekipleri zorlu ve farklı bir ralli bekliyor olacak. Tüm katılımcılar toplam 800 km’den oluşan etapları, Türkiye Şampiyonası’nın ve Büyük Atatürk Kupası’nın sahibi olmak için kıyasıya bir taktik yarışı ile kat edecekler. Otuz Ekim’de Anıtkabir’i ziyaret edecek olan klasik severler burada Ata’ya saygılarını sunacak. 

Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği uluslar arası FIVA Kapsamında olan bu ralliye, Yunanistan Athletic Club Başkanı Mr. Pontigoiannis Türk Yunan dostluğunu  pekiştirmek için ekibi ile katılıyor. Ayrıca,  Romanya Retromobil Asbaşkanı Mr. Ladopulos‘un ve kulübün üyelerinin  iştiraki ile ralli dostluk ve centilmenlik adına ayrı bir  anlam kazanıyor. 

Ayrıca Klasik Otomobil Kulübü beklenmedik bir ekibi de ağırlamaya hazırlanıyor. Kulübün Genel Sekreteri Tuna Arsay bu katılımı şöyle anlatıyor “Sosyal Paylaşım sitelerinden birinde kulübümüzün bir gurubu var, bu guruba klasik otomobilden hoşlanan herkes kayıt olup bizlerle ortak hobimizi paylaşıyor tavsiyede bulunuyor, etkinliklerimize katılıyorlar. Ekim ayının başında Kosova Prizren’de Old Timer isimli otomobil kulübü üyelerinden bir soydaşımız bizimle irtibata geçti ve bu büyük günde ekibiyle birlikte yanımızda olmak istediklerini söyledi, ayrıca Kosova Milletvekili Enis Kervan bey bizzat arayarak bilgi aldı, şimdi onları büyük bir heyecan içinde bekliyoruz” dedi. 

Casa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kasan  “Yurdumuz için önemli olan bu günlerde VAN’daki yurtdışlarımıza destek amacıyla Cumhuriyet Balosunun tüm gelirini bu yöreye göndereceğiz. Cumhuriyet bayramı hepimizin birlik olması gereken en önemli gündür ve biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.