Ağrılılar yemekte buluştu

Ağrı İli İlçeleri Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri Akşam yemeğinde buluştu.

Ağrılılar yemekte buluştu

Silivri’de yaşayan Ağrılılar Mega Saray’da düzenledikleri gecede yerel sanatçıların sahne almasıyla memleket özlemi giderdiler.Düzenlenen yemeğe Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Akparti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin,Belediye Meclis Üyeleri,Akparti 3.Bölge Milletvekili adayları Tülay Kaynarca, Alpay Tarhan,Yönetmen Ferhat Bahadır,Yapımcı ve oyuncu Melike Kılıç,Ağrılı sanatçılar ve Dernek üyeleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muhlis Çil “Bizi bu gecemizde yalnız bırakmayan tüm protokol üyelerine teşekkür ederim.Derneğimizin kuruluş amacı örf ve adetlerimizi yaşamak ve yaşatmak ,başta eğitim olmak üzere sosyal ve kültürel ,ekonomik yönden insanlarımızın dayanışma içerinde olmalarını sağlamaktır.Şu an bu coşkulu tabloya bakınca ve bu güzelliğin yaşanmasında bize destek olan Hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunarım”dedi.

Gecede konuşan İlçe Kaymakamı A.Mesut Demirkol’da “Devletin sıcak eli olma adına aranızdayız,Tabi ki o yüce devletin yeri geldiğinde otoriter sesi yeri geldiğinde güler yüzü yeri geldiğinde şefkatli eli olmak adına sizlere hizmet etmek amacıyla aranızda bulunmaktayız”dedi.

Işıklar "Dernekler Birlik Ve Beraberliğin Çimentosudur."

Düzenlenen yemekte konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Biz yıllardır Silivri'de kardeşçe yaşadık. Dernekler, birlik ve beraberliğimizin, toplumsal yapımızın, gelenek ve göreneklerimizin aktarılmasının en önemli etkenidir. Biz Silivri'de kardeşçe, barış içinde, ayırmadan, kayırmadan, ötekileştirmeden, kimsin nerelisin diye sormadan yaşıyoruz, yaşayacağız. Bunda, Ağrı Dağı kadar büyük gönülleri olan Ağrılı kardeşlerimizin de payı büyük." dedi.

Karakaş “Çocuklarınızı okutun,Geleceğe hazırlayın”

Düzenlenen Yemeğe geç katılan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Türkiye’nin 2023 vizyonu ile ülkemiz çok farklı bir noktaya yükselecek. Bugünden hazırlıklı olun. Çocuklarınızı okutun, geleceğe daha iyi hazırlayın,Türkiye’nin 81 ilinin mozaiğini taşıyan ender ilçelerden birinde yaşıyoruz. İster Ağrılı, ister Erzurumlu, ister Ordulu, ister Edirneli olalım burada yaşıyoruz. Ülkemizdeki ortak paydalarımızdan sonra ortak bir diğer paydamız Silivrili olmamızdır.Silivri’de yaşayan Ağrılılar gerek ekonomik, gerek kültürel, gerekse sivil toplum hayatında önemli bir yere sahip. Bizler 2. kuşağız. Türkiye’nin 2023 vizyonu ile ülkemiz çok farklı bir noktaya yükselecek. Bugünden hazırlıklı olun. Çocuklarınızı okutun, geleceğe daha iyi hazırlayın. Son dönem projeleri ile Silivri bir dünya kenti olma yönünde ilerliyor, buna hazırlıklı olmanın yolu da eğitimden geçiyor” dedi.

Kaynarca Ve Tarhan Destek İstedi

AK Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca da konuşmasında AK Parti’nin 2023 vizyonunda STK’lara önem verildiğini hatırlattı ve “12 saat, 12 gün, 12 ay değil tam 12 yıl sonrasını düşünen bu vizyon projeleri sağlayan AK Parti ekibine desteğinizi bekliyoruz” dedi.Ağrılı olan AK Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı Alpay Tarhan da, “Mecliste sizleri temsil etmek istiyorum” dedi.