Ak Parti, 4 Önerge Sundu

AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu, Silivri Belediye Meclis Toplantısı’nda yeni yapılan yolları çökmesinin sebebi, yol katılım payları, SODEV’le düzenlenen panelde İstiklal Marşı’nın okunmaması ve eski belediye binası yerinin yeşil alan ilan edilmesi önergelerini verdi. AK Parti’nin tüm önergeleri oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi.

Ak Parti, 4 Önerge Sundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu, Silivri Belediye Meclis Toplantısı’nda yeni yapılan yolları çökmesinin sebebi, yol katılım payları, SODEV’le düzenlenen panelde İstiklal Marşı’nın okunmaması ve eski belediye binası yerinin yeşil alan ilan edilmesi önergelerini verdi. AK Parti’nin tüm önergeleri oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Metin Karakaş, Yalçın Yönet, Zeki Tüfekçi, Saffet Sert, M.İnci Aydar, Lütfü Vardar, Osman Umuç, Sezgin Emir, Yusuf Köroğlu, Metin Kaya, Tamer Şişman ve Tamer Akın tarafından verilen önergeler şu şekilde oluştu: 

YOL ÇÖKMELERİNİN SEBEBİ

İlçemiz genelinde hali hazırda gerçekleştirilmekte olan yeni yol yapımı projelerine ilişkin olarak özellikle projenin bitirilen etapları arasında yer alan Atatürk Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddeleri’nde yer yer yol çökmeleri görülmektedir. Şahsınızın yerel basına yaptığı bir açıklamada, yol çökmelerinin gerekçesi olarak esnafın dükkan önlerini sulamasını sebep gösteren gülünç ve gerçeği yansıtmayan bir ifadeniz yer almaktadır. Şahsınızın ifadesinin doğru kabul edilmesi durumunda ise, yeni yaptığınız her yolda yağan her yağmurdan sonra su kuyusu oluşması gibi bir durum ortaya çıkmaktadır.

Yol çökmelerinin sadece ilçe merkezinde yaşanmadığı, eski beldelerde yapılan yeni yol çalışmalarında da aynı çökmelerin oluştuğu tarafımızca tespit edilmiştir. Yeni yapılan her yolda çökmelerin oluşması, mühendislik hataları ve kalitesiz imalatla yapılan işlerle ilgili Silivri Belediyesi’nin yönetim zafiyetini ortaya koymaktadır.

Konunun netliğe kavuşması açısından tarafınızca imalatı gerçekleştiren firmadan konu hakkında bilgi edinilmesi, ayrıca kabul yapıldıysa kabulü yapan bürokratlar hakkında herhangi bir idari tasarrufta bulunup bulunmayacağınız, imalatı gerçekleştiren müteahhit firmaya doğan ve doğabilecek zararlardan ötürü herhangi bir ihtar çekip çekmediğiniz, bu hata ve zararlara ilişkin olarak müteahhit firmanın hak edişlerinden kesinti yapılıp yapılamayacağına ilişkin tarafımıza ivedi olarak bilgi verilmesi hususunun başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.   

YOL KATILIM PAYLARI

İlçemiz genelinde yürütülmekte olan yol yenileme çalışmaları dahilinde vatandaşlarımıza yol katılım payı tahakkukları gönderilmektedir. Bir yerel gazetedeki beyanınızda bakanlığın belirlemiş olduğu hesaplama yöntemi ve miktarlar konusunda geçmiş döneme ilişkin tahakkuku ve tahsilatı yapılmamış katılım paylarının tarafınızca tahakkuk ettirildiği yer almıştır.

Bahse konu açıklamanıza paralel olarak, geçmiş dönemde hiçbir imalat yapılmayan Fevzi Çakmak Caddesi’nde yeni dönemde yapılan yol yenileme çalışmaları için tahakkuk çıkarılması, beyanınızın gerçeği yansıtmadığını ortaya koymaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize hibe yöntemiyle kazandırılan yol imalatları nedeniyle halkımızdan hiçbir ücret talep edilmemiştir.

Halka bilgi verilmeden başlanan, bu dönem içinde ekonomik ömrünü tamamlamayan asfaltın kazılarak taş döşemesini içeren yol çalışmaları ve ardından vatandaştan tahsili istenen yol katılım payı bedelleri hakkında gerçeği yansıtmayan ifadelerinizin düzeltilmesi, geçmiş dönemde ve mevcut dönemde yapılan yol çalışmaları ile ilgili maliyet ve yol katılım payı bedelleri hakkında yazılı doküman hazırlanarak bilgi verilmesi hususunu başkanlık makamına havalesini arz ederiz.    

İSTİKLAL MARŞI NEDEN OKUNMADI?

Silivri Belediyesi ve SODEV tarafından ortaklaşa düzenlenen “Nasıl bir anayasa?” konulu panelde, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı okunmamış ve aziz şehitlerimizin hatırasına yönelik olarak saygı duruşunda bulunulmamıştır.

Paneli yöneten SODEV temsilcisinin “Acıları devamlı hatırlatmayalım” ifadesi ile topraklarımızı vatan yapan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin kemikleri sızlamış, bağımsızlık mücadelemizin ardından milletimizin hem kahramanlığını anlatan hem de gelecek nesillere nasihat anlamı taşıyan İstiklal Marşı’mızın anlam ve öneminin kavranamadığı ortaya çıkmıştır.

Yeni bir anayasayı tartışırken anayasamızın temel ilkelerinin göz ardı edilerek gerçekleştirilen panelin bu şekilde başlaması, Silivri Belediyesi’nin kurumsal kimliğine zarar vermiştir. Oturumu yönetenlerin milli birlik ve beraberliğimizi anlamayan bu tutumları karşısında suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı hakkında bilgi verilmesi hususunda başkanlık makamına havalesini arz ederiz. 

ESKİ BELEDİYE BİNASI YERİNE YEŞİL ALAN TALEBİ 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 17 ada, 2-3-8 ve 9 No’lu parsellerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planında yeşil alan olarak belirlenmesi hususunun meclis gündemine alınmasını arz ederiz.