Alman Heyetten Tarih Gezisi

Silivri’nin tarihi ve turistik yerlerini dolaşmak üzere bölgemize gezi düzenleyen Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti.

Alman Heyetten Tarih Gezisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Norbert Schwalber, arkeolog ve bilim adamından oluşan bir grup heyetle Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. İlçenin tarihi ve turistik yerlerini dolaşmak üzere Silivri’ye gelen Alman heyet, özellikle Anastasia Surları hakkında Başkan Işıklar’dan bilgi aldı. Dünyada Çin Seddi’nden sonra ikinci büyük sur olan Anastasia Surları hakkında geniş bir araştırma yapan Alman bilim adamı ve arkeologlar, topladıkları bilgi ve belgeleri Işıklar ile paylaştı.

Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a sıcak karşılama ve misafirperverliği için teşekkür ederek, kendisine kahve fincanı ile rozet hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Işıklar, ilçede yapılan tarihsel çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendilerine Bir Şehir Monografisi isimli kitap setinden hediye etti. Gerçekleşen ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici ve Emine Tarin de yer aldı.