Başbakan’ın konvoyundaki polis aracına pusu: 1 şehit...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu mitinginin ardından Ankara'ya dönen Başbakanlık ve AK Parti görevlilerinin bulunduğu konvoya Ilgaz Dağı eteklerinde saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Başbakan’ın konvoyundaki polis aracına pusu: 1 şehit...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan'ın koruma ekibine eskortluk yapan polis ekibine Ilgaz Dağı civarında pusu kuruldu. Başbakan'ın Kastamonu mitinginde koruyan polis ekibi Çankırı yolunda çapraz ateşe alınarak saldırıya uğradı. Başbakanlık otobüsünün de bulunduğu konvoya düzenlenen saldırıda otomatik silahlar ve el bombaları kullanıldığı belirtildi.

Saldırıda Başbakan'ı Kastamonu'da koruya koruma ekibinde herhangi bir can kaybı yaşanmazken Çankırı Emniyeti'nde görevli bir polis memurunun şehit olduğu ifade edildi. Yaralılar Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

POLİS ARACI HALA YANIYOR

Saldırı sonrasında yanmaya başlayan polis otosu söndürülmeye çalışıyor. Saldırıda şehit olan polis memurunun yanan aracın içinde olduğu sanılıyor. Trafik akışı durdu, yollar ambulans doldu.

Polisler çelik yeleklerle orman yollarında terörist avına çıkarken saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 4-6 kişi olduğu sanılıyor. Başbakanlık korumaları saldırının ardından ağır makinalı tüfeklerle arama çalışması başlattı.

EL BOMBASI ATILDI

Araca silahlı saldırıdan sonra el bombası atıldı. Olay yerinde sıcak çatışma bir süre daha devam etti. Başbakan Erdoğan Kastamonu'dan Amasya'ya helikopterle geçtmişti. Recep Şahin isimli polis şehit oldu.