Başkan Işıklar İddiaları yalanladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye temizlik ihalesinde yapılan yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak, 'Biz siyasi kimlik kullanarak iş verme gibi bir anlayışta değiliz. Kazandıysanız, hakkınız hukukunuz yerinde ise aldıysanız hayırlı olsun ama benden böyle bir anlayış beklemeyin biz bunları reddediyoruz' dedi.

Başkan Işıklar İddiaları yalanladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(SHA)-Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, geçtiğimiz günlerde belediyeye yönelik yapılan polis operasyonuna ilişkin ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan ihbarın söz konusu ihale sürecini etkilemek ve partiyi yıpratmaya yönelik olduğunu savunan Başkan Işıklar, açıklamasına ihale sürecine anlatarak başladı. Işıklar, "Belediye başkanı meclis üyeleri yıllık bir bütçe yapar. Bu bütçede temizlik işini, bir talep gelir ilgili müdürlükten, 'bu kadar bütçeye ihtiyacımız var' der. Biz de o bütçeyi ona ayırırız. Meclisten geçer ondan sonra ilgili müdürlük ihaleyi ne zaman yapar kiminle yapar istediği tarihte istediği koşulda yapar ve bitirir. Bu süreçler içerisinde belediye başkanının yeni kanuna göre; 4734 sayılı İhale Kanunu ve 5216, 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre hiçbir yetkisi yoktur. Ha bunu diyerek durumdan kendini mi kurtarmaya çalışıyorum, hayır. Yaptığımız bütün incelemelerde ben arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. Çünkü dosyasının içeriğini inceledik ne zaman bu şikayet söz konusu olduktan sonra baktık ki ben umduğumdan daha detaylı daha derin bir inceleme yapılmış" dedi. 

İhbarcının ihale şartlarını yerine getirmediğini ileri süren Işıklar, "Bu arkadaşımız sadece evrakının eksik olduğundan değil, 14 tane maddeden dolayı elenmiş. İhale henüz bitmiş değil. Konuyu kamu ihale kurumuna itirazı yapılması gerekirken oradan daha süreç bitmemişken bunu yapmasının nedeni orada olayı bu ihale sürecini bekletmek, bozmak beklide diğer katılanlara gözdağı vermek amacını taşıyor. Son zamana yakın ihale süreçleri bitmiş ve ben hatta arkadaşların şöyle bir sıkıntılarımız var zaman zaman dile getiriler. Sayın başkanım ihale yapılıyor bitiyor hiç uğramıyorsunuz. Ben ihale komisyonunda kimler var adını say deseniz sayamam. Bizim başkan sıfatıyla ihale de sadece onay makamıyız. Ama gelin görün ki bu vatandaşımız bu itirazda bulunan vatandaşımız ihalenin evrakının çalındığını söylüyor. İhale evrakı olarak elimde gördüğünüz belgeyi ihale evrakı diye dağıtmış. Bu belge sadece iki tane konuda uygunluk verilebilir. Geçici teminat konusunda uygun denilebilir teklif mektubunun var olup olmadığı kontrol edilebilir. Diğer bütün belgeler kabaca üstünde bakılır ikinci oturumda içeriğine geçilir. Yani bilançosunu vermiş, bilançonun eski mi yeni mi olduğu ilk bakışta belli olmaz. Ona tabii ki var denir. Sonra yapılan inceleme sonucu yaktığı akaryakıt, koyduğu personel sayısı, güzergahları doğru hesaplayıp hesaplamadığı ikinci incelemede incelenir ve bu evrakları alınır. Var denmiş tabii doğrudur. 2007 ve 2008 bilançosu var ama 2009 bilançosu yok. Sadece bir tane eksiği yok, daha 14 belgede eksikleri var" diye konuştu.

Söz konusu kişinin siyasi kimliğini kullandığını ileri süren Işıklar, "Bu ihalenin teklif kısmı ama ben siyasi kısmını söylemek istiyorum. Partili olmak kriter değil, ben de 31 senelik partiliyim. Hiç bu sıfatımdan dolayı hiçbir yere gidip böyle iş talebimde olmadı, böyle bir anlayışta olmaz, biz buna karşıyız. Böyle suistimalleri önlemek için biz buradayız. Geçmiş dönemde yaşanan trajedileri ben bir daha burada yaşatmak istemem. 50 senedir ben buradayım ve burada yaşamaya devam edeceğiz. Biz siyasi kimlik kullanarak iş verme gibi bir anlayışta değiliz. Kazandıysanız, hakkınız hukukunuz yerinde ise aldıysanız hayırlı olsun ama benden böyle bir anlayış beklemeyin biz bunları reddediyoruz. Bugüne kadar kimseyle görüşmedim. Eski Fatih Belediye Başkanı sıfatıyla gelmek istediklerinden dolayı kabul ettim. Eğer konu bu olsaydı o randevuyu da vermezdim, görüşmezdim. Bizim bağlar bir tarafımız yok ifadesinden sonra beyefendi 'ben size sorarım, ederim' edasında kalktı çıktı kapıdan ve burada öyle bir suç
duyurusunda bulunmuş. Sonradan arkadaşlardan öğrendiğimiz bilançosu eksikmiş. Eksik olduğu içinde, eksik evrakla ihale girdiği içinde elenmiş konu bundan ibaret" şeklinde konuştu. 

CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ise, olayın basında çok abartılı bir şekilde verildiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde yapılmış olan bir temizlik ihalesi ile ilgili ihaleyi alamayan bir firma yetkilisinin veya temsilcisinin savcılığa suç duyurusunda bulunması sonucunda yapılan işlemler. Bazı basın organlarında çok abartılı bir şekilde ve gerçek dışı yer aldı. Bu konuda siz partililerimizi de bilgilendirmek bilinçlendirmek istedik. Silivri kamuoyunu tüm olup bitenleri gayet iyi bilmesi gerekiyor. Bu konuda herhangi bir tereddüt yaşamıyoruz, yaşamayacağımızı da umut ediyoruz" dedi.