Başkan Işıklar Siyaset Akademisinden ders verdi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programında, Yerel Yönetimler konusunda ders verdi

Başkan Işıklar Siyaset Akademisinden ders verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi derslerine öğrenci olarak katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu hafta Yerel Yönetimler konusunda ders verdi. Her hafta alanında uzman isimler tarafından Türkiye’nin öncelikli konularını farklı bakış açılarıyla değerlendirme fırsatı yakalayan Akademi öğrencileri bu hafta; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan belediye ve yöneticilik konusunda ders aldı.

 

IŞIKLAR; “SİLİVRİ’NİN DEĞİŞKEN VE DİNAMİK BİR YAPISI VAR”

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kürsüsünden akademi öğrencilerine seslenen Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Siyaset Akademisi sözünün boşuna konmadığını ve bunun doğru bir adım olduğunu düşünüyorum. Aydın Üniversitesi’ni böyle bir eğitim çalışmasını düzenledikleri için ayrıca kutluyorum. Silivri, İstanbul’un yüzölçümü en büyük 2. ilçesi. 1960’tan bu yana özellikle çok partili hayata geçişten bu güne kadar halkın talebi olmadan, iradesi dışında ilk kez bir birleşme yapıldı. Bu birleşmeyle, 7 belde belediyesi kapatılarak Silivri Belediyesi’ne bağlandı. İlçemiz küçük bir Türkiye portatifi, 81 ilden de hemşerimizin yaşadığı bir yer. Sürekli göç alan ve sürekli değişen dinamik bir yapımız var. Ekonomik yapısı da çok değişken, etkileşim halinde bir ilçeyiz. Silivri için son yapılan 100 binlik planlarda, yaşadığı kötü yapılaşmanın bir telafisi düşünülmüş. Başta eğitim teknoloji, bilişim alanı düşünülmüş yani; Silivri’de eğitim fonksiyonu öne çıkacak. Yapılanma olarak da 900 bin adet konut öngörülmüş, bizim plan yapımızla 2023 yılında Silivri 1,5 milyon nüfuslu bir ilçe olarak öngörülüyor ama bunun çok daha üstünde olması muhtemel. İstanbul ‘un 39 belediyesi içinde ilk defa kendi 1000’lik planlarını kendi yapan ve bir Planlama Birimi oluşturan biziz. Bizim planlarımız internetten açık, saydam anlık izlenebilir durumda.

 

BELEDİYECİLİK NEDİR? NEDEN ADAY OLUYORUZ?

Silivri’nin planlarının çok önemli olduğunu, bu fonksiyonların büyük rantlarla birlikte çakışmamasını, beraber uyum içinde çalışması konusunda büyük bir çaba gösteriyoruz. Biz, hem kuzuların sağ kalmasını, hem de kurtların karınlarının doymasını istiyoruz. Belediyecilik nedir? Neden başkanlık için aday oluyoruz? Bu soruların yanıtını merak edenleriniz olabilir. Yaşadığınız kentte beğenmediğiniz, değiştirip dönüştürmek istediğiniz konuların, kafanızdaki idealinizi hayata geçirebilme düşüncesinin pratiği siyaset oluyor. Bunu yapmanın yolu da, verilen yetkiyi alıp halkın beklentilerini karşılayarak, yaşadığınız yere borcunuzu ödemektir. Bugüne kadar parlamentoya girebilmek için birçok fırsatlar geçti. 30 senedir bir partinin siyasi üyesiyim ama oraları hiç düşünmedim. Çünkü hep yerel baktım. Yaşadığım yere bir şey yapabilir miyim? Bir şeyin farkındaysanız o sizi çok rahatsız eder, bunun için kafanızda hayaliniz olur. Hayal gücüde paradan bilgiden önemlidir. 

 

BELEDİYECİLİĞİN SOSYAL HAYATI KOLAYLAŞTIRICI ROLÜ VAR

İlçemizde doğan çocukların, orada yaşayan kardeşlerimizin, insanımızın geleceğini Silivri’de umabilmesini istiyorum. Hemşerilerimizin huzur içerisinde, bireyselleşmiş toplumsal dayanışma içerisinde, iletişim ve etkileşim içerisinde bir paydaş olarak, bir kent hemşerisi olarak beraber yaşamasını sağlayacak ortamın sağlanmasını, refahın adilce sağlanması konusunda ön ayak olmayı istemeyi diliyorum. Bunlar belediyecilikte mümkün mü? Evet mümkün. Belediyecilik artık sokağı süpürmek, cenaze kaldırmak, kanal temizlemek değil. Belediyecilik insanı insan yapan değerlere el atmak, onları kolaylaştırmak ve geliştirmektir. Belediyeciliğin insanın hayatını birebir etkileyen bir yönü vardır.”

Işıklar, ilçede hayata geçirdiği en önemli sosyal projeleri olan Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Kariyer İstihdam Ofisi ve Gıda Bankası’nda verilen hizmetleri ayrıntılı bir sunumla anlattı. Kültür Merkezi’nin verdiği hizmetlerden ve Tarihi Ring çalışmasından ayrıca bahseden Işıklar, önemli tarım topraklarına sahip Silivri’de Tarımsal Araştırma projeleri kapsamında da önemli işbirlikleri yaptıklarını belirtti.

 

AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİLİVRİ’YE GELECEK

Gerçekleştirdiği Aydın Üniversitesi yer tahsis protokollerinden de söz eden Başkan Işıklar; “İstanbul Aydın Üniversitesi’nin çalışmalarını çok beğeniyoruz. Diploma sahibi yapmakla, meslek sahibi yapmanın arasındaki farkı gösteren üniversitelerden biri olduğu için Aydın Üniversitesi’ne 80 bin dönüm yer tahsis ettik. Aydın Üniversitesi’nin ilçemizde de eğitim veriyor olmasından mutluluk duyacağız” dedi. Işıklar, konuşmasının sonunda akademi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Çelikkale, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a Siyaset Akademisi’ne katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi.