Başkan Işıklar'dan 1096 Gün Değerlendirmesi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden buyana geçen 1096 günü değerlendirdi.

Başkan Işıklar'dan 1096 Gün Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görev süresinin 8. Yılını ve 30 Mart 2014 yılından bu yana geçen 1096 günü değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şu açıklamalarda bulundu: “Kamuda devamlılık esastır ilkesi ile 8. yılımızı doldurduğumuz, 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde halkımızın teveccühü doğrultusunda ikinci kez göreve getirilişimizin üzerinden geçen 1096 günün kısa bir özetini kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyorum. Yerel iktidarların merkezi iktidardan kopuk bir hizmet getirebilmesinin çok kolay olmadığı bir devinim içerisinde sözünü ettiğimiz 1096 günde, merkezi iktidar ile hiyerarşik bir sorun yaşamadan hizmetlerimizi sürdürme çabası içerisinde olduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanıp metropole dahil edilen ilçemizde, hizmetlerimizi Büyükşehir yönetimi ile ortak akıl ve karşılıklı saygı çerçevesinde yürütebilmiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a ve yönetimine de Silivrimize yaptıkları katkılar için teşekkür etmeyi borç biliyorum.

“MAHALLELERİMİZİN İHTİYAÇLARINI ÖNEM SIRASINA GÖRE PROGRAMLADIK”

Değerli Silivri halkı, İkinci dönemimizin 1096 gününü geride bıraktık. 860 km²’lik bir coğrafya iki uç mahallemiz arasında 50 km’lik bir mesafe bulunuyor. Buna rağmen Selimpaşa’dan Büyükçavuşlu’ya; Gümüşyaka’dan Bekirli’ye, Değirmenköy’den Ortaköy’e eşit hizmet götürdük. Kuzeyden güneye, doğudan batıya adil ve hakkaniyetli bir planlama yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Takdir edersiniz ki bu 860 km²lik alanda tüm mahallelerimize eş zamanlı hizmet götürebilmek mümkün değil. Mahallelerimizin birinci derece acil ihtiyaçlarını mahalle konseylerimiz aracılığı ile belirleyip, planlama dahilinde bitirip hizmete açmanın huzurunu yaşıyoruz. Elbette eksiklerimiz var. Özellikle ulaşım ve trafik sorunumuzun çözülmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak önümüzde iki yıllık süreç olduğunu da unutmamak gerek. Hizmetlerimizin merkezinde hep insan oldu. İnsana dokunan, hizmetin odağında insan olan projelerimizi hayata geçirdik, bunları geliştirerek ve çeşitlendirerek büyütmeyi de sürdürüyoruz.

“YAPILANLAR NE DENLİ ÖNEMLİ İSE, YAPTIRILMAYANLAR DA O DENLİ ÖNEMLİ”

Belediyecilikte yapılanlar ne denli önemli ise, yaptırılmayanlar da o denli önemli. Silivri’yi emlak ve inşaat rantçılarına teslim etmedik! Kapımıza kadar dayanan 30-40 katlı beton yığınları ile doldurmaya hazır inşaat rantiyecilerine tarım topraklarımızı peşkeş çekmedik! Özellikle köylerimizde yasal olmayan yöntemler ile tarım arazilerini zorda kalmış köylülerimizden metrekaresini 100-200 liraya alıp, yine metrekaresini yalan dolan ile 3 bin-5 bin liraya satan umut tacirlerine göz açtırmadık! Halk arasında arazi mafyası adı verilen bu simsarlara savaş açtık ve topraklarımızdan çıkardık. Farklı yöntemler kullanarak benzer kazanç hesapları yaparak, istihdam yaratıcı sanayi adı altında yapılanmış rantiyecilerle savaşlarımız sürüyor ve sürecek.

“GÜVENİNİ BİZDEN ESİRGEMEYEN HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Değerli Silivrililer, ülkemizin içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen Silivri Belediyesi 860 km’lik coğrafi yapısı ve 200 bini aşan yerleşik nüfusuna hizmet noktasında herhangi bir öteleme yapmamış, stratejik planı dahilinde, performans hedeflerini gerçekleştirmiştir. Başta insan odaklı projelerini hayata geçirmeyi başaran belediyemiz spor, kültür, çevre, tarım, sağlık, eğitim, istihdam, ihtiyaç sahiplerine yaşamlarını sürdürebilecek gıda ve giysi desteklerini geçmiş yıllarda olduğu gibi başarı ile sürdürülmüştür. Allah vergisi zenginliğimizi, yeşilimizi de mavimizi de, tarihi mirasımızı da koruyacağız. Tarıma sarılacağız. İnsanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, çağdaş ve modern bir refah anlayışıyla bu ilçeyi kalkındırmak bizim temel görevimiz. Geçen 8 yılda olduğu gibi güvenlerini, sevgi ve saygılarını bizlerden esirgemeyen sabırla hizmetlerin tamamlanmasını bekleyen değerli Silivrili hemşerilerimi en derin sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

30 MART 2014’DEN GÜNÜMÜZE; 1096 GÜN

KÖYLERİN TESLİM ALINMASI

Geçen dönem 8 tane beldenin kapanarak birleşmesi, bu dönemse köylerle ilçenin bütününü entegre etmek için çalıştık. Akören, Bekirli, Beyciler, Çayırdere, Çeltik, Danamandıra, Fener, Büyükkılıçlı, Kurfallı, Sayalar, Seymen, Küçüksinekli ve Büyüksinekli köylerimiz, köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasıyla mahalle oldu. Köylerin tüzel kişiliğinin kalkması nedeniyle boşluk yaratmadan ve hizmet akışını aksatmadan düzenlemeler yaptık. Bütün envanterlerinin sisteme entegre edilmesi, mülkiyetlerinin işlenmesi ve ihtiyaçlarının tespitlerinin yapılarak hizmetlerinin verilmesi birinci önceliğimizdi.

SOSYAL HİZMETLER

8 senedir büyük bir özveriyle çalışan Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezimiz’de (EYKOM) hizmet alan da hizmeti veren de karşılıklı iyi bir diyalog halinde. Merkezimizde psiko- sosyal servis hizmeti, eğitim danışmanlığı, fizik tedavi, değerlendirme ve yönlendirme, özel eğitim çalışmaları ile aile bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra, tekerlekli sandalye yardımı, sağlık ve refakat hizmeti, bağımsız hareket etmekte zorluk çeken kişilerin evlerinin temizlik, bakım ve onarım işleri de titizlikle sürdürülüyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile yaptığımız işbirliği çalışmalarıyla ekiplerimiz tüm mahallelerimizde ücretsiz düzenli sağlık kontrolleri yapıyor. Çanta Mahallemizdeki Gökhan Kurtulmuş Huzur Evi’nde yaşayan sakinlerimiz, hayatlarının en güzel günlerini konforlu ve keyif içerisinde geçiriyor. İhtiyaç sahiplerinin ayakkabıdan monta, oyuncaktan çoraba ve gelinliğe kadar birçok eşyayı alışveriş yapar gibi dolaşarak, hiçbir ücret ödemeden aldığı Sosyal Yardım Mağazamızı da bu dönem hizmete açtık. Mağazamız yoksulluğu sadaka kültürüne bulaştırmadan, kimseyi refüze etmeden hizmet vermeyi sürdürüyor.

-Gıda Bankası

Sağ elin verdiğini sol elin görmediği yardımlaşma anlayışımızla, her ay ihtiyaç sahibi kişilere ücretsiz erzak ve temizlik malzemesi yardımı yapan Silivri Gıda Bankamız çalışmalarını sürdürüyor.

MAHALLE EVLERİ

Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı toplam kursiyer sayısı bine yaklaşan Silivri Belediyesi Mahalle Evlerimizin sayısını arttırdık. Mimarsinan, Gümüşyaka, Selimpaşa, Büyükçavuşlu, Değirmenköy’de bulunan Mahalle Evlerimizi, kadınlarımızdan gelen taleplere göre bu dönem Kavaklı, Ortaköy, Seymen, Alipaşa, Semizkumlar ve Çanta Mahallemizde de açtık. Mahalle Evleri’nde; Dekoratif Sabun (Mis Sabun), İğne Oyası, Mefruşat, Kurdela Nakışı, Temel Dikiş, Takı Tasarım yapımı kurslarının yanı sıra ilk yardım, yangın söndürme, insan hakları, psikolojik danışmanlık ve sağlık konularında eğitim çalışmaları yapılıyor.

MAHALLE KONSEYLERİ

2009 yılından bu yana her mahallede düzenli toplantılar yaparak, bölgenin ihtiyaçlarını mahallelinin belirlediği, belediye hizmetlerinin yürütülmesinde gözetim ve denetim işlevine halk katılımı sağlayan Mahalle Konseylerimiz çalışmalarını sürdürüyor.  30 Mart 2014 sonrası mahalleye dönüşen 13 köyümüzün de dahil edilerek yeniden şekillendiği konseylerimizde; imam, ebe, muhtar, gönüllüler, okul müdürleri, esnaf ve site yöneticilerimiz o bölgenin sorunlarını tespit ederek, çözümleri takip ediyor. Bu şehri daha modern, daha yaşanır, daha çağdaş bir noktaya nasıl taşırız birlikte karar veriyoruz.  Konuşarak ve paylaşarak bu kenti birlikte yönetiyoruz.

KARİYER İSTİHDAM OFİSİ

Kariyer İstihdam Ofisimiz ile her yıl mesleki eğitim kursları vererek sertifikalı binlerce hemşerimizi işe yerleştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin Gayrisafi Milli Hasılası’nın 2,8’ini üreten Silivri’de hizmet sektörlerini tanıtmak, iş arayanla işvereni buluşturmak amacıyla başlattığımız Kariyer Günlerini, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneğimiz ile birlikte Silivri EXPO adı altında, daha da geliştirip, geniş kitlelere ulaşarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

RAMAZANIN YAŞANMASI VE YAŞATILMASI

Her insanın dini gerekliliklerini layıkıyla yerine getirmesine özel önem gösteriyoruz. İslamiyet’in temelini oluşturan, temizlik imandan gelir anlayışından yola çıkarak; biri Ramazan öncesi olmak üzere yıl içinde 2 kez, ilçe genelindeki 54 camimizin temizliğini yapıyoruz. İhtiyaç olan bölgelerde cemaatin vakit geçirebilmesi için, içerisinde imam odasının da yer aldığı kapalı dinlenme alanları ve mescitler oluşturduk. Cami içinde yer bulamayan, yerde namaz kılmak zorunda kalan hemşerilerimiz, her yıl özel olarak hazırlattığımız seccadelerde ibadetlerini gönül rahatlığı ile gerçekleştiriyor. Ramazan coşkusunu meydanlarda yaşatarak her yıl sema gösterisinden, orta oyununa, Karagöz ve Hacivat’tan, konserlere, söyleşiden, fasıla, ilahi dinletilerinden Açık Hava Tiyatro Gösterimlerine kadar farklı birçok etkinlikle gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarılmasını sağlıyoruz. Mahallelerimizde iftar yemekleri vererek, halk sofralarında hemşerilerimizle buluşuyoruz.

SİLİVRİ’DE DOĞANLAR ÇOK ŞANSLI

İlçede yeni doğum yapmış tüm annelere Silivri Belediyesi tarafından hediye edilen ‘Hoş geldin bebek’ setini yeniledik. 2011 yılından bu yana annelerin bebeklerine kavuştukları ilk günlerde ihtiyaçlarını karşılamak üzere hediye edilen set, içerisinde bebek bornozu, emzirme önlüğü, pudra, krem, bebe yağı, sabun, şampuan, ıslak mendil, önlük, bebek bezi, burun aspiratörü ve anne bebek günlüğüyle hediye ediliyor.

SİLİVRİ’DE OKUMAK GÜZELDİR

Her eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi, öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve velilerin de üzerindeki yükü hafifletmek adına çalışmalar yapıyoruz. İlçede sağlıklı ve kaliteli eğitim verilmesi için tüm okullara dönem başında boya ve temizlik malzemeleri Silivri Belediyesi tarafından veriliyor. Yer paspasından, el sabununa, çöp kovasından poşetine, iç cephe ve tavan boyalarının tamamı belediyemiz tarafından tedarik ediliyor. Silivri’de ilkokul birinci sınıfa giden tüm öğrenciler, belediyemizce hazırlanan A’dan Z’ye okul gereçlerinin yer aldığı eğitim setiyle okula başlıyor. Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz, bu nedenle her yıl omurga eğriliğinin erken tanısının kolaylaştırılması ve bu soruna dikkat çekmek amacıyla bütün okullarda  ‘Skolyoz’ taraması yapıyoruz. Her eğitim öğretim dönemi sonunda ilçedeki tüm eğitim kurumlarının katıldığı Mezuniyet ve Yılsonu Şölenimiz ile öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilemesine, kendileri için kurulan sahnede gösterilerini tüm ilçeye gösterebilme fırsatı yaratıyoruz. Bu çalışmalarımız istisnasız her yıl düzenli olarak yapılıyor.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE 7’DEN 77’YE EĞİTİM

Her yaştan Silivrilileri kültür ve sanatla buluşturan Silivri Belediyesi Kültür Merkezimiz, hem yetişkinlere hem de çocuklara toplam 36 ayrı branşta ücretsiz eğitimler veriyor. Yetişkinler için; Modern Halk Dansları, Dikiş- Mefruşat, Ebru, Keman, Bağlama, Gitar , Klarnet, Tiyatro, Resim, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Arjantin Tango, Takı Tasarım, Ritim, Piyano, Ud, Kanun, Mis Sabun, Pilates- Step- Aerobik, Ahşap Gravür, Vitray Mozaik, Seramik, Salsa-Çaça, Sedef Kakma, Çocuklar için: Modern Halk Dansları (7-15), Resim (4-14), Tiyatro (12-15), Yaratıcı Drama (6-12), Seramik (7-15), Bale(4-15), Çocuk Korosu (7-15), Keman  (7-15), Piyano (8-15), Bağlama (9-15), Gitar (10-15), Pilates-Jimnastik (4-7) den oluşan toplam 36 ayrı branşta, alanında uzman eğitimcilerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

TARIMSAL ÜRETİM ÇALIŞMALARIMIZ

Katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi konusunda çiftçiye yol göstermek, tarım topraklarına sahip çıkmak amacıyla kurduğumuz Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM), eğitim ve uygulama konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Namık Kemal Üniversitesi ve Bezmialem Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği protokolleriyle, çiftçilerimize ve tarımla uğraşmak isteyen hemşerilerimize Arıcılık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Seracılık ve Süs Bitkilileri Yetiştiriciliği gibi sertifikalı kurslarla eğitimler veriyoruz. Yine 2015 yılında çiftçilerin bilinçli üretim yapması ve toprağın verimini arttırabilmesi amacıyla Silivri Ziraat Odamızla birlikte açtığımız Toprak, Bitki ve Su Analiz Laboratuvarımız Alipaşa’da çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetimin içinde bulunduğu tarım projesinin, Trakya ve Anadolu’daki birçok belediyeye örnek model olmasından mutluluk duyuyorum.

TARIM FESTİVALLERİ

Yıllardır üreticinin desteklenmesi ve tanıtılması amacıyla süregelen geleneklerimizi devam ettirme kararlılığındayız. İlçenin yerel ürünlerini markalaştırmak ve üretimini arttırarak bölgeye, üreticiye ekonomik ve sosyal katkı sağlamaya çalıştığımız Silivri Yoğurt Festivali, Değirmenköy Domates Festivali, Selimpaşa Kavun ve Bamya Festivali, Kadıköy Karpuz Festivali ve Ortaköy Börek Festivalimizi her yıl daha yoğun bir katılımla farkındalığı arttırarak sürdürüyoruz.

TARİH RİNGİMİZ BAŞLADI

7000 yıllık tarihi kent Silivri’de yeryüzü mirası sayılan eserlerin gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyaya tanıtılması ve ilçede çekim merkezi yaratmak amacıyla Tarihi Ring Projemizi başlattık. Silivrililerin yaşadıkları kenti ve tarihi zenginliklerine tanıma fırsatı bulacağı ring projesi öğrencilerimiz ile başladı. Ring kapsamında; Çanta 5000 Yıllık Tümülüs, Mimarsinan Köprüsü, Kültür Sokağı, Piri Mehmet Paşa Camisi,  Kale Surları Kalıntıları, Onaterler’in Evi, Yanaki Çorbacı’nın Evi (Uluşahinler’in Evi), Aziz Nektaryus’un Evi- Kalepark, Fatih Camisi ve Tarihi Sarnıç, Selimpaşa Sarandi Arhiyani Eserleri, Çeşmeler, Restore Edilen Binalar- Azize Paraskevi’nin Evi’nin Yeri, rehberler ve eğitimciler eşliğinde ziyaret ediliyor. Tüm dünyanın ilgisini çekecek çok ciddi bir kültür mirasına sahibiz. Bu eserleri önce kentlimize, sonra tüm ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz

SİLİVRİ TİYATRO SALONU’NA KAVUŞTU

Yapımı 16. yüzyıla dayanan ve cumhuriyet döneminde yoğurthane olarak kullanılan binalarda restorasyon çalışmalarımız bir bir tamamlanıyor. Geçtiğimiz dönem açtığımız Yaşar Kemal Sergi Salonumuzun ardından, 2016 yılında Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnemiz, görkemli bir açılışla hizmet vermeye başladı. Açıldığı günden bu yana birçok önemli konuğu ağırladığımız sahnemizde, İstanbul Devlet Tiyatroları başta olmak üzere birçok özel tiyatroyu ve kültür sanat etkinliğini de hemşerilerimiz ile buluşturuyoruz.

KÜLTÜR SOKAĞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Eski yoğurthane binalarının restorasyon çalışmaları devam ediyor. Yaşar Kemal Sergi Salonu ve Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi’nin devamında Çok Amaçlı Salon ve Şehir Müzesi olacak yapıların aslına uygun şekilde inşa edilme çalışmaları sürüyor.

SİLİVRİ SÖYLEŞİLERİ

Silivri Söyleşi Günlerimiz ile her ay birbirinden değerli birçok konuğumuzu farklı konularda sohbet etmek, bilgi almak için hemşerilerimizle buluşturduk. Gazetecilerden yazarlara, şairlerden siyasetçilere ve akademisyenlere kadar birçok konuğumuzu ağırladık. Metin Feyzioğlu, Yavuz Dizdar, Abbas Güçlü, Cem Seymen, İsmail Saymaz, Levent Gültekin, Ataol Behramoğlu, Kahraman Tazeoğlu ve Ahmet Ümit sadece birkaç tanesi…

KAPALI PAZAR YERLERİMİZ

Pazarcı esnafı ile tüketiciyi, daha iyi denetlenen sağlıklı ve modern alışveriş ortamında bir araya getirecek Kapalı Pazar Yeri çalışmalarımız devam ediyor. Yeni Mahalle’de Mayıs ayı içerisinde açmayı planladığımız Pazar yerimizde ince işçilik ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Silivri merkezde kurulan Pazartesi pazarı için projelendirdiğimiz Kapalı Pazar Yeri çalışmalarına ise 2017 yılı içerisinde başlamayı hedefliyoruz.

MEYDAN DÜZENLEMELERİ

Meydan kültürü bir şehir için çok önemli. Geçtiğimiz dönemden bu yana Silivri tarihindeki en çok park alanını ve meydan düzenlemelerini yaptık. 2015 ve 2016 yıllarında Selimpaşa ve Kavaklı Mahallelerimizin meydan düzenleme çalışmalarını tamamladık. Tüm mahallelerimizde meydan düzenlemelerimiz ile modern bir değişim başlattık. Şimdi eski köy, yeni mahallelerimizin meydan düzenlemelerine de bu yıl içerisinde başlayacağız.

SİLİVRİ OLASI BİR AFETE HAZIR

Belediyemiz, günümüz koşullarına uygun halde tam teçhizatlı olarak düzenlediği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile olası bir afete hazır. 2016 yılında açtığımız merkezimiz; tüm resmi ve sivil kurumlarla irtibat kurulabilecek telsiz altyapısı ve muhabere istasyonu, uydu telefonu, fiber internet altyapısına sahip bilgisayar, toplantı odası, arama ve kurtarma ekibinin malzeme dolapları ve projeksiyon sistemi gibi donanımlara sahip bir tesis. Olası afet durumlarında tüm araç gereç ve teknik donanıma sahip hizmet alanıyla, 7 gün 24 saat tüm ilçeye kolaylıkla müdahale imkânı oluşturmak için kuruldu.

İLÇEMİZ EĞİTİM KENTİ OLACAK

Bilimle, dünyanın aydınlık yüzüyle buluşmanın yolu eğitimden geçiyor. Silivri’yi her alanda gelişmiş, sosyal ve kültürel değerleri yüksek, refah seviyesi gün geçtikçe artan bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Rumeli Üniversitemiz açıldı, Selimpaşa’da eğitim verecek Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili de kuruluş çalışmaları devam ediyor. Göreve geldiğimizden bu yana ilçe genelinde farklı bölgelerde toplam 1000 dönüme yakın araziyi üniversite alanı olarak plana işletmenin huzurunu yaşıyoruz. İlçemizi eğitim ve kültür kenti haline getireceğiz.

CEM EVİMİZ YÜKSELİYOR

Silivri’de 3 bin metrekarelik alanda Cemevi çalışmalarımız sürüyor. Elimizden gelen imkânlarla, hızlıca yapılmasına özen gösterdiğimiz Cemevimizin, bahçe ve çevre düzenlemeleri devam ediyor. Cemevinde; semah alanları, soğuk depo üniteleri, büyükbaş-küçükbaş müdahale alanı, sığınak, bay-bayan soyunma odaları, kesimhane, morg, gasilhane, fuaye alanları, namaz alanları, kafeterya, tuvaletler, mutfak, kütüphane, derslikler, öğrenci dinlenme alanları, misafir odaları ve yönetim kısımları yer alacak. Bodrum Kat, Zemin Kat, 1 ve 2. katlar olmak üzere toplam 4 katlı olacak Silivri Cemevi inşaatı sürüyor.

TARIM LİSESİ 2017- 2018 EĞİTİM DÖNEMİNE YETİŞECEK

Tarım Teknolojileri alanında eğitim verilecek Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017- 2018 eğitim öğretim yılında açılacak. Mevcut müfredatın yanı sıra; bitki sağlığı, peyzaj ve çevre düzenleme, tarım alet ve makine kullanma ile ileri tarım tekniklerini uygulayabilen teknisyenlerin yetiştirilmesi hedeflenen lisesinin açılışına yönelik hazırlıklar sürüyor. Kent ve kent çevresi tarımını, köy enstitülerine benzer bir müfredatla yeniden hayata geçirecek Tarım Lisemiz ile geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştireceğiz.

MAHALLELERDE DÜĞÜN VE TOPLANTI SALONLARI

Mahallelerimizde buluşma, sosyal etkinlik ve organizasyonların yapılacağı mekânlar olsun istedik. Büyükçavuşlu ve Gazitepe Mahallelerimizde karşıladığımız çok amaçlı salon ihtiyacını, asker gecesi, kına, düğün ve toplantı yapmak için bir salon istemeleri üzerine Alipaşa ve Ortaköy Mahallelerimizde de hayata geçirdik. Binaları sadece düğün yapmak için değil idari, sosyal buluşma, sosyal hizmetlerin, sağlık hizmetlerinin, kursların verildiği bir mahalle evine dönüştürdük.

SPOR SAHALARI - PARKLAR

Gençleri sporla buluşturmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla her mahalleye spor sahası projemizi bu dönemde de devam ettirdik. Alipaşa, Yeni Mahalle, Gazitepe, Danamandıra, Selimpaşa, Ortaköy, Kadıköy, Akören, Kavaklı’da yaptığımız spor sahalarımızın yanısıra, mahallelerimizde sokak içi parklarıyla çocuklarımız için oyun alanları oluşturduk. Gençlerimizi ve çocuklarımızı sanatla, sporla buluşturacağız ki yarınlara daha güvenle bakabilelim.

TARİHİ KALE İÇİ PROJESİ MAYIS SONUNDA TAMAMLANACAK

Fatih Mahallemizde başlattığımız Tarihi Kale İçi Projemiz devam ediyor. Tüm sokakların ve caddelerin yenileneceği, kent estetiğine ve tarihi dokusuna uygun düzenleneceği Fatih Mahallesi, özel aydınlatmaları, yeşil alan düzenlemeleri, oturma alanları ve seyir teraslarıyla modern bir kimlik kazanacak. Tüm hızıyla devam eden çalışmaları Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanmayı planlıyoruz. 

ARAZİ RANTİYECİLİĞİNE KARŞI MÜCADELE

Göreve geldiğimiz günden bu yana tarım arazilerimizi korumak, endüstriyel tarımı geliştirmek adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçemizi rant anlayışından uzak tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz. İlçemizi beton ve arazi yağmasından bu toprakları ekip, üstünden gelir getirerek durabiliriz.