Başkan Işıklar:En güzel cevabı yargı verdi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaşanan Temizlik İhalesi sürecinde, siyasi linç girişiminde bulunmak isteyenlere en güzel cevabın, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınmış olan takipsizlik kararı olduğunu söyledi

Başkan Işıklar:En güzel cevabı yargı verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Silivri’de yaşanan Temizlik İhalesi sürecinde yaşananları ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararını değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Bize siyasi linç girişiminde bulunanlara en güzel cevap, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan takipsizlik kararıdır” dedi. Çanta Huzuevi’nde meydana gelen tecavüz iddialarına da değinen Işıklar, konun bu boyuta getirilmesinin doğru olmadığını ve başlattıkları soruşturma neticesine göre hareket edeceklerini ifade etti. Işıklar ayrıca Silivri’de yapılacak olan kapalı ve daimi Pazar projelerinden de bahsederek “halkımız modern ve çağdaş alanlarda alış veriş yapma imkanına kavuşacak” dedi.

“EN GÜZEL CEVABI SAVCILIK VERDİ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, temizlik ihalesi ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın almış olduğu takipsizlik kararının, siyasi linç girişiminde bulunanlara karşı verilmiş en güzel cevap olduğunun altını çizdiği açıklamalarında şunları söyledi “Belediyemiz tarafından yapılan temizlik ihalesi sürecinde, siyasi linç gerçekleştirilmek istendi. Ortada bir yolsuzluk varmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Oysaki ihaleyi alan şirket geçen dönemde de temizlik ihalesini alan ve o günkü ismi Üneşler olan firmadır. Bizim kimseye bir ayrıcalık göstermemiz gibi bir şey söz konusu olmaz. Örgüt Toplantısı’nda da söylediğim gibi, yaklaşık 10 gündür elimde olan kararı basınla paylaştım. Sizinde göreceğiniz gibi, elimdeki belgeler, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının, söz konusu olay ile ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığını gösteren resmi belgelemektedir.  Biz o günde bunu söylemiştik. Bu olaydan yüzümüzün akıyla çıkacağımızı her defasında ifade etmiştim. Biz göreve geldiğimizden bu yana, bize inananları asla mahcup etmedik. Bize inananların ve güvenenlerin yüzünü kara çıkartmadık. Çünkü bizim geleneğimizde kişiye rant sağlamak, Silivri’nin çıkarlarını birilerine peş keş çekmek yoktur. İşte geldiğimiz noktada, üzerimize atılmaya çalışılan iftiralara ve karalama çalışmalarına en güzel cevap, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan karardır. Kısaca, tüm iddialara en güzel cevabı yine yargı vermiştir. Bu güne kadar bize inanan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.  Silivri için hizmete devam edeceğiz. Ve hiçbir şey bizi bu hizmetleri yapmaktan alıkoyamayacak.

“ART NİYET ARAMAK DOĞRU DEĞİL”

Temizlik ihalesi her dönem 1 yıllık yapıldığı için, ihaleyi alan firmalar Silivri’de yatırım yapmaktan çekiniyor, yapmıyorlardı. Biz hem yatırım yapılması, hem de hizmet kalitesinin artması için 3 yıllık ihale yaptık. Bunda art niyet aramanın doğru olamadığını düşünüyorum. Kaldı ki, ihaleyi alan firma, geçtiğimiz yerel seçimlerde alenen AKP’yi destekledi. Şimdi bunun ardından, bizim yandaşlarımızı kayırdığımız söylenebilir mi?

“KONUKEVİ KONUSUNDA GEREKEN YAPILACAK”

Benim yeğenim engelli. Engellilere dair hizmetler konusunda bu kadar hassas olmamın temelinde de bu yatıyor. Yaşanan sıkıntı ve zorlukları çok iyi biliyorum. Bu konulardaki hizmetlerimiz esnasında, yine bizi baltalamak isteyen zihniyet ortaya çıkarak basında yer alan tecavüz olayını kullandı. Kaldı ki böyle bir olayın olup olmadığına dair de kesin bir şey ortada yok. Ben göreve geldiğimde, içine girilmeye utanılacak bir Huzurevi buldum Çanta’da. Bir hayırseverin katkılarıyla 4 yıldızlı otel haline getirdik orayı. Sağ olsun bir firmada orada verilen yemeğin sponsorluğunu üstlendi. Sosyal Hizmetler izin vermediği içinde orayı Konukevi olarak hizmete açtık. Huzurevi ve Konukevi arasında ne fark var derseniz, sağlık hizmetleri kurumun içinde değil, bizim Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’mizden giden personelimiz tarafından karşılanıyor. Tüm bunların ardından “tecavüz” iddiasıyla olay gündeme geldi. Daha önce bu iki şahıs arasında bir gönül ilişkisi olduğu yönündeki söylentiler üzerine Başkan yardımcım Elif Hanım’a konuyla ilgilenmesini söyledim. Elif Hanım, iki kişiyle de görüştü. Adam “Benim kızım sayılır”, kadın “benim babam sayılır” şeklinde ifade vermişler. Ama ben söylentisinin bile hoş olmadığını ifade ederek, belli bir süre zarfı sonrasında işten el çektirilmelerini istedim. Kendilerine de bu iletildi. Şimdi tüm bunlardan sonra böyle iddiaların gündeme getirilerek, oradaki hizmetin baltalanmaya çalışılması ne kadar doğru? Kaldı ki, yaklaşık 800 personelimizin başında nöbet tutacak halimiz yok. İnsanların özelinde ne yaşadığını nereden bilebiliriz? Zaten konuyla ilgili olarak soruşturma başlattık. Soruşturma neticesine göre gereken neyse onu da yapacağız. Diyelim ki böyle bir olay oldu. Peki, bu olay neden aylar sonra ortaya çıkıyor? Bu da düşünülmesi gereken bir ayrıntıdır. Bizim böyle bir şeye göz yummamız ya da orada barındırmamız da asla mümkün değil. Bu konuda gereken neyse yapılacaktır, kimse merak etmesin.

KAPALI PAZAR PROJESİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hayata geçirmeyi planladıkları Pazar projelerini de şöyle anlattı “Gazi İlköğretim Okulu’nun 50-100 metre ilerisinde, Anıtlar Kurulu’na ait 10 dönüm yer bulduk. Silivri Lisesi’nin önünden başlayan pazarı kaldırıp, burada hem kapalı hem de daimi bir Pazar yerini hayata geçireceğiz. Artık halkımıza yakışır, daha çağdaş ve modern alış veriş alanları yaratacağız.  Söz konusu projemizi, Arslan Yoğurtları’na ait imalathanenin önünde bulunan yine 10 dönümlük alanda da hayata geçireceğiz. Halkımız daha rahat ve modern alanlarda alış veriş yapma imkanı bulacak.

Bölgede Meydan