Başkan Muhtarları ziyaret etti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Köy ve Mahalle Derneği'ni ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinledi.

Başkan Muhtarları ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Köy ve Mahalle Derneği’nde muhtarlarla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Işıklar, talepleri değerlendirmek üzere notlar aldı. Işıklar; özellikle Gıda Bankacılığı, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin hizmetlerini anlatarak, ihtiyaç sahibi insanlara duyurulması konusunda muhtarlardan destek istedi.

MAHALLELERE DÜĞÜN SALONU

Mahallelerde yapılacak çalışmalardan söz eden Işıklar şunları söyledi; “Yeni yılda hayata geçireceğimiz projelerin büyük çoğunluğunu, belde ve mahallelere ayırdık. Bütün belde meydanlarını düzenleyeceğiz. Kadıköy’de hayata geçirdiğimiz önümüzdeki ay içerisinde de açılışını yapacağımız düğün salonu projemizi, Büyükçavuşlu’da da gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık. Çalışmaları yeni yılın ilk aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Alipaşa ve Gazitepe Mahallelerimizde de, Büyükçavuşlu’daki çalışmaların sonlanmasının ardından düğün salonu çalışmalarına başlayacağız.”

KARŞILIKLI ANLAYIŞ İÇİNDE OLALIM

Muhtarların, başkan yardımcılarıyla görüşemedikleri yönünde yaptıkları eleştirilere yanıt veren Başkan Işıklar; “Herkesin mutlaka bir yoğunluğu var ancak ben geliyorum diyerek kapıdan dönen olmamıştır. Benimde zaman zaman yoğunluğum oluyor. Eski alışkanlıklardan kurtulalım, Silivri eskisi gibi değil artık 35 tane mahalle var. Bu yüzden yoğunluğumuz anlayışla karşılanmalı. Ekibimden hiç kimsenin sizlere karşı bir saygısızlığı olamaz, fakat aynı saygıyı karşılıklı olarak sizlerden de bekliyorum” dedi.

TEMİZLİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Orman köylerinin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bulunmuş olmalarına rağmen her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve temizlik işlerinin de yapıldığının altını çizen Işıklar; “Biz ağlaşmadan, bizim sorumluluk alanımızın dışında olan köylerimizin tüm ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz. Köy ve mahallelerimizde en büyük sıkıntımız temizlik sorunu. Şile Belediyesi’nin bu konuyla ilgili aldığı bedelin yarısı bize verilse, bu işlerin yapılması için bize yeter. Orman köyleri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bulunmuş olmalarına rağmen temizlik işlerini biz yapıyoruz fakat Şile Belediyesi’ne yapılan yardımların yarısı bize yapılmıyor. Bu konuyla ilgili olarak önerge verdik, sonucunu bekliyoruz. 2011 yılı itibariyle yapılacak yeni temizlik ihalesiyle bütün aksaklıkların düzeleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.