Başkan Topbaş “Kar yağışında sorun yaşanmayacak”

İstanbul’da hafta sonunu etkileyen kar yağışı ve fırtınayı değerlendiren Başkan Topbaş, “'Kışa ve kar yağışına karşı hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz görev yerlerinde çalışıyor. Yine vatandaşlarımızın desteğiyle İstanbul’da karda kaos yaşanmayacak” dedi

Başkan Topbaş “Kar yağışında sorun yaşanmayacak”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''4. Sivil Toplumla Diyalog'' toplantısının ardından gazetecilerin İstanbul’da yaşanan kış ile ilgili soruları cevaplandırdı.

“İnanıyorum ki şehirde geçmiş yıllarda başarılı bir çalışma sergileyen ekibimiz, bu süreçte de İstanbullulara kar yağışlarında kaos yaşatmayacak” diyen Başkan Kadir Topbaş, 10 gün önce Avrupa'yı etkisi altına alan ve dünden itibaren de Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının hafta sonu itibarıyla kentte hissedilmeye başladığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede çok ciddi araç gereçlere sahip olduğunu, bu araç ve gereçlerin kullanımı ile geçmiş yıllarda şehirde sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Kadir Topbaş, dün gerçekleştirilen bir toplantıda karla mücadele hazırlıklarını yaptıklarını kaydederek, “Karla mücadele ekibimiz, şu anda 772 araçla birinci öncelikli bölgeler başta olmak üzere kentin önemli noktalarında bulunmaktalar” diye konuştu.

Ağır hava şartlarına kentte yaşayan insanların da dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Topbaş, bu hafta başında Londra ve Paris'te yağan karın hayatı felç ettiğini, yayaların bile yürümekte güçlük çektiğini hatırlattı. Topbaş, ''Biz İstanbul'da ciddi bir mücadele yapıyoruz ama bu mücadele esnasında vatandaşların da bizlere yardımcı olmalarını özellikle kar yağışı sırasında evlerinin, mağazalarının önlerini temizlemelerini arzu ederiz. Dünya artık böyle, New York'ta, Londra'da ve diğer Avrupa ülkelerinde böyle...'' şeklinde konuştu.

Bir sıkıntı yaşanmadan bu çalışmaları sürdüreceklerine inandığını kaydeden Topbaş, gerekli tuz ve solüsyonların hazırda bekletildiğini dile getirdi ve ciddi fırtına sonucu çatısı uçan 23 eve gerekli müdahalelerin yapıldığını, Alibeyköy'de de 15 evsiz vatandaşa sahip çıktıklarını söyledi.

Meteorolojik olayların gün geçtikçe çok daha etkin olduğunu, zaman zaman bir afet boyutunu bulduğunu vurgulayan Topbaş, gece metrekareye 63 kilogram yağış düştüğünü, bunun ciddi bir rakam olduğunu ifade ederek, bir gecede bu kadar yağışın düştüğü yerde bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. Ancak 2004'de göreve geldiğinde İstanbul'da yağışlarda 6-7 bin civarında ihbar aldıklarını, şimdi ise bu tür durumlarda alınan ihbar sayısının 100’ün altına düştüğünü anlatan Topbaş, ''Kışa hazır olduğumuzu, hazırlıklarımızı yaptığımızı söylemek istiyorum. Bunu ancak vatandaşlarımızın desteğiyle başarabiliriz'' dedi.