Başkan Topbaş'tan Silivri'ye müjde üstüne müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir dizi ziyaret düzenlediği Silivri'de yaptığı konuşmada müjde üstüne müjde verdi.

Başkan Topbaş'tan Silivri'ye müjde üstüne müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Silivri ilçesine bir dizi ziyaret programı düzenleyerek, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, muhtarlar, mülki amir ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sabah saatlerinde başlayan ziyarette Başkan Topbaş, ilk olarak AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Teşkilatta yapılan sohbetler sonrasında Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet Silivri esnafını ziyaret ederek, esnaflarla sohbet etti. Programın ilerleyen saatlerinde ise Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Kadir Topbaş’ı kahvaltı programında ağırladı. Başkan Topbaş, ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek, onların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Başkan Topbaş, program kapsamında yaptığı konuşmada ise Silivri halkına müjde üstüne müjde verdi.
Olta Restaurant’ta gerçekleştirilen programa İstanbul Kadir Topbaş’ın yanı sıra, 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, yine İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, AK Parti 3. Bölge’den sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, Silivri’de faaliyet gösteren STK’lerin yöneticileri de katıldı.
Kahvaltı programı devam ederken mahalle muhtarları da İBB Başkanı Kadir Topbaş'a hediyelerini sundu. Kadıköy Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik Kadıköy'ün meşhur karpuzunu Topbaş'a hediye ederken, Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren de köydeki kadınların ekşi maya ile yaptıkları köy ekmeği, tarhana, erişte, salça hediye etti.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Nureddin Nebati'nin konuşmalarının ardından Kadir Topbaş kürsüye gelerek Silivri için yeni projelerin müjdesini verdi.

“İstanbul'a 2016 yılında 16,3 milyarlık yatırım bütçesi”
Silivri'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltı programında konuşma yapan Başkan Topbaş, “Bu yıl ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım bütçesi 16,3 milyar, sadece yatırım miktarı bu kadar. Yüzde 99-98 realize olan bir bütçe, açık vermiyoruz, çok şükür fazlalık veriyoruz. Böyle bir bütçemiz var ve ulaşım ağırlıklı olmak üzere yatırımlar yapmaktayız. Silivri’ye ben başkan olduktan sonra ki yatırım toplamı 1 milyar 625 milyon liralık yatırım yapmışız. Bunun sadece 651 milyonu su ve doğalgazla ilgili yatırım yapmışız. Yollarla ilgili yaptığımız toplam yatırım bütçesi ise 500 milyon lira civarında yatırım yapmışız. Gereken hizmet neyse, daha da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Topbaş’tan Silivri’ye metro müjdesi
"Her Yerde Metro, Her Yere Metro bizim sloganımız" diyen Başkan Topbaş, “Biz şöyle bir sloganla yola çıktık, ‘Her Yerde Metro, Her Yere Metro’ dedik. İnşallah bu projeden Silivri’de nasibini inşallah alacak. Planlarımıza göre 2019 sonrasına olabilir, planlarımızı ortaya koyuyoruz. Bizim 776 kilometre dedik, Silivri’yi de katınca bin kilometreye kadar çıktı. İnsanlarımız her bölgeden bir metro imkanlarına inşallah kavuşmuş olacak. Halkalı’dan ve Bahçeşehir’den gelecek olan hat Çatalca’ya da gidecek. Ayrıca bu bölge içinde bir metro planlamamız var” diye konuştu.

“Silivri'yi mükemmel hale getireceğiz”
"Bolluca deresinin maliyet olarak bizi çok yordu" diyen Başkan Topbaş, “Bolluca deresi bizi bayağı yordu, hem maliyet, hem de sıkıntılar itibariyle bizi yordu. Bolluca deresi için istedik ki insanlar sandallarla gitsinler, kenarında yürüsünler, buradaki 10 kilometrelik sahil bandı gibi içeriye kadar girsin istedi, artık buraları da tamamlıyoruz. Buranın ağzında bulunan Hızır Hılkın Köprüsü'nü en iyi şekilde güzelleştireceğiz. Onunda projelendirmesini yaptık. Eski İSKİ binasının olduğu yerde bir düzenleme yaparak mükemmel hale getirip, buradan da batıya doğru, sahilde bir düzenleme yapmak suretiyle daha nefis, daha güzel bir Silivri kalitesini ortaya koymak çıkarmaya çalışıyoruz. Ayrıca yeni bir emniyet binasının projeleri de hazırlanıyor, inşallah onu da güzel bir proje ile biz yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“Silivri’de yaşayan Roman vatandaşlara konut yapacağız”
Silivri’de yaşayan Roman vatandaşlar için çalışma yapacaklarını dile getiren Başkan Topbaş, “Bugün Çatalca’da Roman vatandaşlar için hazırladığımız konutları teslim edeceğiz. Sayın Kaymakamımız Çatalca’da olan sorunların aynısını burada da yaşıyoruz dedi. İnşallah kaymakamımızla bu konuda mutabakata vardık, inşallah onu da yapacağız. Buradaki Roman vatandaşlarımızı o konteyner yerleşkesinden kaldırıp, daha doğru ve medeni bir yaşama sokacağız. İnsanların yaşam alanı içerisinde ki temel ihtiyaçlarını yerleşimler olmadan önce düşünülmüş olsa, çalışmalar buna göre yapılsa bu gün bunları konuşmamış olurduk” ifadelerini kullandı