Başpolisler terfi için yaş düzenlemesi bekliyor

45 yaşüstü Kıdemli Başpolis Memurları ve başpolisler, Komiser Yardımcılığı hakkı bekliyor

Başpolisler terfi için yaş düzenlemesi bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda alınan karar sonrası Türkiye genelinde bulunan 5 bin üzerinde başpolis ve kıdemli başpolis memurlarına 'Komiser Yardımcılığı' hakkı doğmuştu. Ancak alınan karar 45 yaşına kadar olan memurları kapsıyor. Bu kararla beraber yaklaşık bin 200 başpolis ve kıdemli başpolis komiser yardımcısı olabiliyor. Geri kalan 3 bin 800'ü aşkın kıdemli başpolis ve başpolis memurları da aynı hakkı bekliyor.
Alınan karar belirli bir kesmi memnun etse de 3bin800'ü aşkın başpolis ve kıdemli başpolis memurları yaş nedeniyle bu haktan yararlanamıyor. Söz konusu memurlar, mesleki sorumluluklarını yerine getirmiş ve gerekli bilgi birikime sahip kişilerden oluşuyor. TBMMM Genel Kurulu'nda alınan kararın yaşla sınırlı olması meslekte kıdem sorunu oluşturuyor. Kıdem bekleyen 45 yaş ve üstü memurlar ise kendilerine aynı hakkın verilmesiyle devlete ekstra bir külfet olunmayacağı görüşünde. Teşkilat içerisinde uzun yıllar görev yapan Kıdemli Başpolis ve başpolis memurları yasanın yeniden düzenlenmesini ve terfi alacakları günü bekliyor.
Öte yandan meslek içerisinde ve polis insan ilişkilerinde üst düzey başarı gösteren memurlar, eğitim ve yaş gözetmeksizin terfi haklarının önemine de dikkat çekiyor.