Belediye başkanları, 15 Temmuz 'Köprü Davası'nı takip etti

15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin görülen davayı, Ümraniye, Sancaktepe ve Pendik Belediye Başkanları da duruşma salonunda takip etti.FETÖ'nün 15 Temmuz darbe...

Belediye başkanları, 15 Temmuz 'Köprü Davası'nı takip etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin görülen davayı, Ümraniye, Sancaktepe ve Pendik Belediye Başkanları da duruşma salonunda takip etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına Silivri’de devam ediliyor. 3’üncü gününde devam eden davayı izlemek üzere Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de duruşma salonuna geldi. Duruşmada verilen arada belediye başkanları tarafından toplu bir açıklama gerçekleştirildi.

İlk olarak açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gerçekten yüreğimiz yaralı. Orada dinleyen katılan ve hadiseleri yaşayan bugünlere gelen insanlarında yeniden acılarını yüreklerinde hissettikleri bir ortamı yaşıyorsunuz. İnşallah adalet yerini eninde sonunda bulacak özellikle 15 Temmuz akşamı, darbe teşebbüsünün en önemli noktalarından birisi Ankara’da Beştepe ve meclis ise İstanbul’un en önemli noktası ise köprüydü. Özellik Boğaziçi Köprüsü’nde hadiseleri yapanların yargılandığı ve sorgulandığı duruşmalar var bu hafta boyunca. Sorgulananları dinledik tabi mahkemenin gidişatını etkileyecek bir üslup kullanmak istemem ama gönül ister ki konuşanlar doğru konuşsunlar. Konuşanlar, bildikleri şeyleri söylesinler ve gerçekten bu işin gerçeğini ortaya çıkaralım. Temelini ortaya çıkaralım. Ama görülen o ki konuşanlar konuşuyor, konuşuyor bakıyorsunuz ki güzel konuşuyor. Anlatacak diyorsunuz, söyle bakayım kimdi dendiğinde bakıyorsunuz ki somut hiçbir şey söylemiyorlar. Bize somut deliller lazım. Ama eninde sonunda bu somut delillerde ortaya çıkacaktır. Hadiseyi ne kadar inkar ederse etsinler hadise apaçık ortadadır" dedi.

"Millet olarak bu davanın arkasındayız"

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, "Birilerinin bir takım talimatlarla aynı şeyleri, aynı nakaratlar ile ezbere söylediğinin de farkındayız. Bütün alemi aptal yerine koymaya çalışan bir anlayışında farkındayız. Millet olarak sabırlıyız. Adaletin yerine geleceğine de inanıyoruz. Elbette bir takım insanlar burayı bir tiyatroya çevirmek istiyorlar ama biz Türk yargısına da milletin duyarlılığına da inanıyoruz. Millet olarak bu davanın arkasındayız. Sonuna kadar da biz bu davanın adaletle ve selametle sonuçlanması noktasında da sağlam duruşumuzu devam ettireceğiz" diye konuştu.

"Millet affetmeyecek, tarih lanetleyecek"

Türk milletinin yapılan ihaneti unutmayacağını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, "Şehitler Köprüsü’nde 34 şehit verdik. O kardeşlerimizin katilleri içeride şu anda bağımsız yargı huzurunda hesaplarını veriyorlar. İnanıyoruz ki gerçek adalet yerini bulacak.34 kardeşimizin katili, hak ettiği cezalara çarptırılacak. Burada özellikle 250 şehidimize rahmet diliyoruz. Millet olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz. 34 kardeşimiz, vatan, bayrak,millet adına canlarını feda ettiler. Ama içerideki sanıklara bakılırsa, ’onlar masum, adeta uzaydan birileri gelmiş 34 kardeşimizi şehit etmişler’. Adalet yerini bulacak milletimiz onları hiçbir zaman affetmeyecek. Tarihte onları lanetleyecek. Bu kadar vatana ihaneti son yüzyıl içerisinde bu millet yaşamamıştı" şeklinde konuştu.