Bir yılda 172 bin 600 kilogram balığa el konuldu

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi'ne bağlı su ürünleri kontrol görevlileri, su ürünleri halleri başta olmak üzere bir çok yere yıl boyunca toplam 16 bin 369 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde de 172 bin 600 kilogram balığa da el konuldu.

Bir yılda 172 bin 600 kilogram balığa el konuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’ne bağlı su ürünleri kontrol görevlileri, su ürünleri halleri başta olmak üzere bir çok yere yıl boyunca toplam 16 bin 369 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde de 172 bin 600 kilogram balığa da el konuldu.

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’ne bağlı su ürünleri kontrol görevlilerinin denetimleri aralıksız devam ediyor. Ekipler, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda kara, deniz ve iç sularda 2017 yılı boyunca toplam 16 bin 369 denetim yaptı.

Su ürünleri hali, perakende satış yerleri, karaya çıkış noktaları, depolar, nakil vasıtaları, gemiler, işleme ve değerlendirme tesislerinde yapılan denetimlerde; 529 adet idari işlem uygulanırken, ilgili kişilere de toplam 760 bin 678 TL idari para cezası kesildi. Toplam 172 bin 600 kilogram ürüne ve çok sayıda uygun olmayan av aracına da el konuldu.

Yapılan denetimlerde el konulan av araçları içerisinde; muhtelif çeşit ve boyutlarda ağlar, trol donanımları, tekne ve botlar, dalış malzemeleri, zıpkınlar, tırıvırılar, pinterler, elektroşok cihazları ve fenerler bulunuyor.

Denetimler aralıksız devam edecek

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca,“İstanbul genelinde sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanması ve su ürünlerinin korunmasına yönelik yürütülen denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini söyledi.