Bozoğlu'ndan Şarbon Açıklaması

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu Silivri'de yaşanan şarbon hastalığı ile ilgili açıklamada bulundu.

Bozoğlu'ndan Şarbon Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri eski Çanta mevkiinde bir çiftlikte ortaya çıkan şarbon vakası ile ilgili devlete ait bütün kurumların ivedilikle harekete geçtiğini ve durumun kontrol altına alındığına dikkat çeken Başkan Bozoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

KAÇAK KESİMDEN KAYNANLANAN BİR VAKA

Sizlerin de yakından takip ettiği üzere Silivri’mizde maalesef, hayvanlarda rastlanan şarbon hastalığı gündeme geldi. Konuya ilişkin almış olduğumuz bilgilere göre eski Çanta mevkiindeki bir hayvan çiftliğinden alınan kurbanlık bir hayvanda bu hastalığa rastlanmış.  Resmi kurumlardan habersizce alınan ve kurban kesim merkezleri dışında kaçak olarak kesim yapılması ile karşı karşıyayız. Bu nedenle şarbon hastalığı taşıyan hayvan belediyenin ve diğer kurumlarında gözünden kaçmış oluyor. Hastalığı taşıyan hayvanın kurban olarak kesilmesinden kısa bir süre sonra bozulmasından şüphelen vatandaşlar eti incelemeye gönderdiklerinde, resmi kurumların haberi oluyor. Bundan sonraki süreçte İl ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı bütün ekipler olaya müdahil olmak kaydı ile hastalığın bulunduğu bölgede karantina uygulaması başlattılar.

1 HAYVANDA GÖRÜLDÜ BÖLGEDE BÜTÜN HAYVANLARA AŞILAMA YAPILYOR

Şu ana kadar Çanta, Değirmenköy, Yolçatı, Gümüşyaka, Seymen, Çeltik mahallelerimizde her ihtimale karşı aşılama yapılıyor.  2 bin 500’e yakın aşı ilçe tarım müdürlüğüne bağlı ekiplerimizce yapıldı. Bu akşam itibarıyla bölgede 1000 aşı daha yapılacak. Şarbon hastalığı şu ana kadar sadece 1 hayvanda tespit edildi. Bu hastalığın yayılmaması adına bütün tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına, endişe duymasına gerek yok. Devletimiz konunun muhatabı olan bütün kurumlarını harekete geçirmiş ve durumu kontrol altına almış durumdadır.

DURUM KONTROL ALTINDA İHMALİ OLANLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bunun yanı sıra kasap ve et lokantalarında kullanılan etlerin veteriner kontrolünde kesildiği için buralarda herhangi bir sıkıntı yok. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde 24 saat esaslı bir çalışma yürütmek kaydı ile duruma hakim ve denetimlerini artırmış durumda.  Aşılama kampanyası ile beraber diğer önlemlerde artırıldı. AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak, kaçak olarak bu kesimi yapan ve ilçemizde bu vakanın vuku bulmasına sebep olanların, ihmali bulunanların da takipçisi olacağız.