Bulgaristan göçmenleri kongresi yapıldı

İlk Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Taner Şafak'ın başkanlığında yola devam kararı alırken, yenilenen yönetimiyle daha etkin bir çalışma dönemi benimseme anlayışını ortaya koydu.

Bulgaristan göçmenleri kongresi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Taner Şafak’ın başkanlığında yola devam kararı alırken, yenilenen yönetimiyle daha etkin bir çalışma dönemi benimseme anlayışını ortaya koydu. 

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını Pazar günü, Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi.

Genel kurul toplantısının divan başkanlığını Hüdaim Tuna, katipliklerini ise Kazım Öztürk ve Ayşe Ata üstlendi. Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurul toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kurucu yönetim kurulu faaliyet raporunu okumak üzere Taner Şafak söz olarak, derneğin kuruluş amacı ve altı aylık süreç içerisinde yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Kurucu Yönetim Kurulu’nun ibrası sonrasında tahmini bütçe görüşülerek onaya sunuldu. Genel kurulu katılan üyelerin görüş ve önerileri dinlenirken, dernek çalışmalarının daha etkin ve verimli sürdürülmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

 

YENİ YÖNETİM

Genel kurulda Yeni Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi oyçokluğuyla gerçekleşirken şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil: Taner Şafak, Ercan Çalışkan, Boğaç Yılmaz, Nedret Kahraman, Sevginar Uygun, Beyzat Bedel, Behrin Aslantaş, Gülten Aydın, Ercan Bilir, Adnan Yalçın, Şenol Özçelik, Cihan Albayrak, Özcan Höyüklü.

Yönetim Kurulu Yedek: Muzaffer Tahsinkaya, Murat Keser, Mürsel Şentürk, Caner Altıntaş, Necla Öztürk, Yulia Kavoğlu, Sebahattin Öztürk, İsmail Yurtsever, Tansel Mutafoğlu, Tamer Çalışkan, Atiye Kahraan, Meryem Aliosmanoğlu, Kader Şafak.

Denetim Kurulu Asil: Hasan Hasanoğlu, Mehmet Kamburoğlu, Hakime Ata.

Denetim Kurulu Yedek: Ertan Bilir, Fevzi Düzgün, Reyhan Kavoğlu.

 

DANIŞMA KURULU OLUŞTURULDU

Dernek çalışmalarına katkı sunan 6 isim de yönetim tarafından Danışma Kurulu üyeliğine seçildi. SİAD Yönetim Kurulu Üyesi, KAGİDER Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Kentaş’ın sahibi Zeynep Eren, Nadiye Gül Öztürk, emekli öğretmen Kazım Öztürk, Araştırmacı-gazeteci İsmail Tunalı ve işadamı Hüdaim Tuna, dernek çalışmalarına danışma kurulu üyesi olarak katkı sunmaya devam edecek isimler olarak belirlendi.