Büyükçavuşlu'da ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde, Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Mahallesi Ek Hizmet Binası’nda ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükçavuşlu'da ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi ile Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle, Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Mahallesi Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisi, 20 Aralık 2010 Pazartesi Günü saat 14.00’de açıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici ve Zafer Ercan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı, ilçe protokol üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Atatürk konulu resim sergisini inceleyen Başkan Işıklar; “Bu önemli serginin açılmasında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

 

TABAKOĞLU’NDAN BAŞKAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR

Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Tabakoğlu; “Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, ilk sergimizi 2008 yılında açtık. Silivri Belediyesi’nin desteği ile New Center alışveriş merkezinde ilk Atatürk fotoğraf sergimizi açmıştık. Bir sonraki yılda devam ettirerek, Sayın Belediye Başkanımızın desteği ile bu yıl Büyükçavuşlu halkı ile Atatürk fotoğraf sergisini buluşturmak istedik.  İlk açtığımızda sadece Atatürk fotoğraflarıyla kalan sergimizde buna ilave olarak, Çanakkale Şehitlerimizin fotoğraflarını da ekleyerek halkımıza ve tüm öğrencilerimize Atatürk sevgisini aşılamak için çaba sarf ettik. Bununla çok mutlu ve gururluyuz. Bugün Büyükçavuşlu’da bunu sergilemekten, burada olmaktan dolayı gururlu olduğumuzu belirtiyor, bir kez daha Sayın Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 

BAŞKAN IŞIKLAR; “DEĞERLERİMİZİN SAVUNUCUSU VE TAKİPÇİSİYİZ”

Atatürk konulu fotoğraf sergisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Değerli hemşerilerim, 2008 yılında başlayan Atatük konulu fotoğraf sergisinin, Büyükçavuşlu’da açılma talebi, Oda Başkanımız Ali Bey’den geldi. Düşüncesini memnuniyetle kabul ettim. Çünkü Esnaf Sanatkârlar Odamız ısrarla bir şeyi unutturmamaya çalışıyor ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her türlü hizmet bir gün zamanı gelince mutlaka yapılır. Ancak bazı değerlerimiz, silindiği ve yok olduğu zaman onları geri getirmek mümkün olmuyor. Ulu Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun değerlerinin her zaman ısrarla savunucusu ve takipçisi olmak, O büyük kurtarıcının bugün nasıl anılması gerektiğini ısrarla, bilinçli olarak takip edip, ettirmemiz gerekiyor. Belediyeciliğin temel hizmetleri gecikebilir, ancak gecikmemesi ve ısrarla savunulması gereken bu değerlerdir. Cumhuriyetin kuruluş değerlerini, niçin kurulduğunu, bugünlere nasıl geldiğini, Atatürk’ün Cumhuriyeti kuruluş değerlerinin ısrarla savunmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bu serginin açılmasında emeği geçen Oda Başkanımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleşen konuşmaların ardından ilçe protokol üyeleri fotoğraf sergisini gezdi. Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Mahallesi Ek Hizmet Binası’nda açılan sergi, haftasonuna kadar ziyarete açık olarak.